,

Σήμερα ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι και εγκαινιάζεται ο σκεπαστός ταινιοδιάδρομος!

Αυλαία για τη χειμερινή σεζόν ανοίγει σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων του που ανάρτησε στη σελίδα του στα social media. Έτσι, το Χιονοδρομικό θα είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, αποτελώντας πόλο έλξης για τουρίστες αλλά και ντόπιους λάτρεις […]

20 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Αυλαία για τη χειμερινή σεζόν ανοίγει σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων του που ανάρτησε στη σελίδα του στα social media. Έτσι, το Χιονοδρομικό θα είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, αποτελώντας πόλο έλξης για τουρίστες αλλά και ντόπιους λάτρεις του σκι. Εξάλλου, το βουνό έχει ήδη ντυθεί στα λευκά μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις.

Εγκαίνια για τον ταινιοδιάδρομο

Η αυλαία θα ανοίξει, άλλωστε, και για τον νέο σκεπαστό ταινιοδιάδρομο, μήκους 80 μέτρων, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία για πρώτη φορά σήμερα και αφορά στους αρχάριους αλλά και στα παιδιά. Ο ταινιοδιάδρομος ο οποίος είναι μοναδικός στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΠΕ Ευρυτανίας που χρηματοδοτεί το έργο, διαθέτει διαφανές σκέπαστρο από ενισχυμένο πλεξιγκλάς και στην μέση κινούμενο διάδρομο με το οποίο “ανεβαίνουν” οι αρχάριοι χιονοδρόμοι στην μικρή πίστα του κέντρου, ώστε να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο σκι.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Σύμφωνα με τα τεχνικά στοιχεία της εγκατάστασης, ο ταινιοδιάδρομος έχει γωνία κλίσης 14% και δυναμικότητα μεταφοράς 1.460 (!) ατόμων την ώρα, ενώ η μηχανολογική του ισχύς είναι 11 KW. Η ταχύτητα του είναι 0,7 μέτρα το δευτερόλεπτο, ήτοι 42 μέτρα το λεπτό. Συνεπώς από την είσοδο ως την έξοδο, η διαδρομή διαρκεί 2 λεπτά περίπου. Οι διαστάσεις του κυλιόμενου διαδρόμου είναι 60 εκατοστά πλάτος, ενώ δεξιά και αριστερά υπάρχουν “πεζοδρόμια”.

Συνολικά το πλάτος της κατασκευής ξεπερνά τα δύο μέτρα και το ύψος της στο κέντρο στα 2,4 μέτρα. Τέλος, κάθε 18 μέτρα υπάρχουν και έξοδοι κινδύνου -σε περίπτωση που για κάποιο λόγο διακοπεί η κίνηση- ενώ απαγορεύεται η χρήση των πλαϊνών ανοιγμάτων κατά την κίνηση του ταινιοδιαδρόμου. Τέλος για την λειτουργία του αναβατήρα απαιτούνται δύο άτομα χειριστές, από ένας σε κάθε διάβαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024