Χρηματοδότηση αθλητικών έργων στην Φωκίδα

Νέα πρόσκληση «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για αθλητικά έργα στους Δήμους Τα έργα αθλητικών υποδομών στη Φωκίδα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρουσίασε με Δελτίο Τύπου ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου. Τις προγραμματικές συμβάσεις για τα έργα αυτά υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με τους Δημάρχους Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη και Δελφών Θανάση […]

22 Δεκεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Νέα πρόσκληση «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για αθλητικά έργα στους Δήμους

Τα έργα αθλητικών υποδομών στη Φωκίδα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρουσίασε με Δελτίο Τύπου ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου.

Τις προγραμματικές συμβάσεις για τα έργα αυτά υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με τους Δημάρχους Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη και Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου παρουσία του βουλευτού.

Συγκεκριμένα χρηματοδοτούνται τα παρακάτω έργα συνολικού ύψους 291.000 ευρώ

Για το Δήμο Δελφών:

Ανάπλαση Πλ. Παπανδρέου ΔΚ Άμφισσας-Δημιουργία χώρου άθλησης και νεολαίας (129.441 ευρώ)

Κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 ΔΚ Δεσφίνας (51.108 ευρώ)

Για το Δ. Δωρίδας:

Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στον προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος Λιδωρικίου (65.000 ευρώ)

Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ευπαλίου (23.000 ευρώ)

Βελτίωση γηπέδου μπάσκετ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας (65.000 ευρώ)

Με την ολοκλήρωση της υπογραφής των προγραμματικών συμβάσεων μένει να γίνει άμεσα η δημοπράτηση των αντίστοιχων αθλητικών έργων από τους Δήμους. Τα έργα αυτά (με βάση και τις υπάρχουσες ώριμες μελέτες) προέκυψαν από την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινού στο νομό μας μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου αλλά και αργότερα του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη. Από τις επισκέψεις αυτές στην Άμφισσα, Ιτέα, Λιδωρίκι, Δεσφίνα και τις συζητήσεις με τους Δημάρχους, τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους των Αθλητικών Σωματείων και ανθρώπους του Αθλητισμού στη Φωκίδα έγινε καταγραφή των αναγκαίων και κοινωνικά απαραίτητων αθλητικών έργων.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ;

Όπως δήλωσε ο Ηλ.Κωστοπαναγιώτου, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσαν νέα πρόσκληση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που αφορά έργα για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Το ανώτερο ποσό είναι 600.000 ευρώ ανά Δήμο και μπορεί να περιλαμβάνει δύο υποέργα.

Στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού. Επομένως με βάση την καταγραφή των αναγκών και τις υπάρχουσες μελέτες μπορούν να ενταχθούν έργα όπως η βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Άμφισσας, Ιτέας, γήπεδο Γαλαξιδίου, γήπεδο Λιδωρικίου και ότι άλλο κριθεί αναγκαίο από την τοπική κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024