Ελαιοπαραγωγός θύμα απατεώνα

0

Ένας 58χρονος ελαιοπαραγωγός έπεσε θύμα απατεώνα, αφού μέσα σε τρεις μέρες έχασε ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του και 2000 ευρώ.

Πριν από δέκα ημέρες του τηλεφώνησε κάποιος και του συστήθηκε ως γνωστός επιχειρηματίας που ήθελε να αγοράσει 50 δοχεία λάδι. Ο αγοραστής έστειλε στον έμπορο με email ένα αποδεικτικό τράπεζας ότι κατέθεσε 2.000 ευρώ στον λογαριασμό του, ως προκαταβολή. Έτσι, ο ανυποψίαστος πωλητής φόρτωσε τα δοχεία στο φορτηγό που του έστειλε ο υποτιθέμενος πελάτης.
Ο επιτήδειος τηλεφώνησε και την επομένη για να αγοράσει άλλα 120 δοχεία αξίας 5.700 ευρώ, αλλά παρακάλεσε τον έμπορο να πληρώσει 2.000 ευρώ στον οδηγό του φορτηγού που θα τα παραλάμβανε και θα τα έβαζε αυτός στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο 58χρονος παραγωγός πήρε δεύτερο email με αποδεικτικό για την κατάθεση στην τράπεζα. Την τρίτη ημέρα, ο «επιχειρηματίας» τηλεφώνησε ξανά και του ζήτησε άλλα 100 δοχεία λάδι αξίας 5.000 ευρώ.
Όταν πήγε στην τράπεζα, πληροφορήθηκε ότι τα αποδεικτικά που του είχε στείλει ο απατεώνας ήταν πλαστά και, βέβαια, δεν είχαν κατατεθεί χρήματα στον λογαριασμό του.

Έτσι, κατήγγειλε στην Ασφάλεια Χαλκίδας ότι έχασε 470 δοχεία με λάδι και τα 2.000 ευρώ που έδωσε στον φορτηγατζή, ο οποίος αποδείχτηκε συνεργός του απατεώνα.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση