Χριστούγεννα στην “Πίζα”

Επιδοθήκαμε τόσα χρόνια στο να κοιτάμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος, όπως λέει και ο σοφός λαός μας. Φέτος δεν μπορεί ο Χαλκιδαίος δημότης να κοιτάξει ούτε και το δέντρο. Ο λόγος για το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης μας, το οποίο φωταγωγήθηκε ανερυθρίαστα κιόλας. Λες και ήταν άξιο θαυμασμού. Εντάξει, δεν περιμέναμε να αντικρίσουμε […]

28 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Επιδοθήκαμε τόσα χρόνια στο να κοιτάμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος, όπως λέει και ο σοφός λαός μας. Φέτος δεν μπορεί ο Χαλκιδαίος δημότης να κοιτάξει ούτε και το δέντρο. Ο λόγος για το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης μας, το οποίο φωταγωγήθηκε ανερυθρίαστα κιόλας. Λες και ήταν άξιο θαυμασμού.

Εντάξει, δεν περιμέναμε να αντικρίσουμε το τέως δέντρο του Συντάγματος, αλλά δεν περιμέναμε να δούμε και ένα στραβό δέντρo με “χυμένα” φωτάκια πάνω του.

Είναι θέμα γούστου και αισθητικής βέβαια, αλλά υπάρχει και μία αντικειμενικότητα σε ορισμένα θέματα.

Αντικειμενικό είναι δηλαδή το γεγονός, πως οι δημότες δίνουν χρήματα για να προσφέρονται παροχές. Ας μην είμαστε κοντόφθαλμοι. Δεν χάθηκε ο κόσμος θα μου πει κανείς, εάν το δέντρο μας δεν είναι καλόγουστο. Όχι δεν είναι ζήτημα υψίστης σημασίας. Όταν όμως δίνονται χρήματα από τον προϋπολογισμό του δήμου για ζητήματα που αφορούν την πόλη, και μέσα σε αυτό είναι και το δέντρο που στολίστηκε, πρέπει να εξετάζεται εάν τα χρήματα συνάδουν με αυτά που προσφέρονται.

Όπως είμαστε υπόλογοι όλοι εμείς για τους απλήρωτους λογαριασμούς μας- και τα αποτελέσματα ενός απλήρωτου λογαριασμού μας τα γνωρίζουμε- έτσι είναι υπαίτιοι και όλοι εκείνοι που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα και δεν προσφέρουν όσα πρέπει, όπως πρέπει.

Τα χρήματα του προϋπολογισμού δεν προσφέρονται για νέες επώνυμες τσάντες που θα ταιριάζουν “γάντι” με το παλτό των κυριών που “ευθύνονται” για την κακογουστιά αυτής της πόλης. Δίνονται για παροχές σε δημότες που κάποιοι εξ αυτών περνούν δύσκολες οικονομικά στιγμές.

Μέσα στη χρυσόσκονη αυτών των ημερών ας γείρουμε λίγο το κεφάλι μας, για να κοιτάξουμε σε ευθεία το χριστουγεννιάτικο δεντράκι που μας εντάσσει στο κλίμα των ημερών και ας ευχηθούμε του χρόνου να μην το δούμε ακόμα μικρότερο. Ας το πάρουμε χιουμοριστικά. Όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν για διακοπές στον πύργο της Πίζας, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να τραβήξουν μία παρόμοια φωτογραφία στο δέντρο της Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024