Αναδιάρθρωση χρέους και ανακεφαλαιοποίηση για τον όμιλο Famar

Ο όμιλος Famar ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους της, ύψους 174 εκατ. ευρώ, με παράλληλη δέσμευση της Pillarstone για την παροχή νέων κεφαλαίων της τάξεως των 57.6 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση του αναπτυξιακού πλάνου της Famar. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης προβλέπεται η διαγραφή χρέους της Famar κατά 116 εκατ. ευρώ καθώς […]

12 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Ο όμιλος Famar ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους της, ύψους 174 εκατ. ευρώ, με παράλληλη δέσμευση της Pillarstone για την παροχή νέων κεφαλαίων της τάξεως των 57.6 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση του αναπτυξιακού πλάνου της Famar.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης προβλέπεται η διαγραφή χρέους της Famar κατά 116 εκατ. ευρώ καθώς και η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής κατά έξι χρόνια.

Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης οδηγεί στην αλλαγή ελέγχου του ομίλου Famar, καθώς οι ελληνικές τράπεζες θα αντικατασταθούν ως μέτοχοι από μια θυγατρική εταιρεία της Pillarstone, ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Pillarstone θα γίνει βασικός μέτοχος της Famar και οι ελληνικές τράπεζες θα διατηρήσουν το 39%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024