Κάλεσμα συστράτευσης Κυρ. Μητσοτάκης σε όλους τους πολίτες

Ακόμα ένα καίριο κάλεσμα συστράτευσης σε όλους τους πολίτες απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της “γαλάζιας” παράταξης. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων, προσθέτοντας ότι το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό […]

16 Δεκεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ακόμα ένα καίριο κάλεσμα συστράτευσης σε όλους τους πολίτες απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της “γαλάζιας” παράταξης. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων, προσθέτοντας ότι το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για το κόμμα και την Ελλάδα.

“Σήμερα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία οφείλει να καλέσει δίπλα της όλους τους Έλληνες, όποια πολιτική τοποθέτηση κι αν είχαν αυτοί στο παρελθόν. Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Η παράταξή μας, συνεπώς, ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και το μυαλό της σε κάθε γόνιμη ιδέα. Στις μάχες που έρχονται, καλώ σε συστράτευση όλους τους παλαιούς συμμαχητές που για κάποιους λόγους μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Απευθύνομαι, επίσης, στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων για να τους πω ότι οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας. Και, βέβαια, δίνω το σύνθημα της κινητοποίησης σε όλους εμάς”, είπε.

Ανανέωση με πολλούς νέους στα ψηφοδέλτια

Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε καθαρά το δρόμο της ανανέωσης σε πρόσωπα και ιδέες, στο δρόμο προς τις τετραπλές κάλπες της επόμενης χρονιάς. “Στις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα δώσουμε τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Θα αποτελούνται από ένα συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών. Και θα δείχνουν προς το μέλλον. Θα ξεκινήσουμε από τις 10 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ανακοινώνοντας δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεοεισερχόμενοι στην πολιτική. Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει. Είναι ένα μεγάλο δέντρο με βαθιές ρίζες και με νέα κλαδιά που διαρκώς απλώνονται”, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, εστίασε στο στοίχημα της συνολικής ευημερίας της χώρας και των πολιτών. Μία ευημερία θα προκύπτει για όλους από την αύξηση του συνολικού εισοδήματος, αντί της διαρκούς μείωσής του και των σποραδικών επιδομάτων προς εξαθλιωμένους πολίτες. “Λιγότεροι φόροι και εισφορές, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές. Αμοιβές συνδεδεμένες με την ανάπτυξη και διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό. Εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες, αφορολόγητο 1.000 ευρώ στο κάθε παιδί, αλλά και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που θα έρχεται στη ζωή. Και όλα αυτά, σε μία Ελλάδα με κανόνες και με ασφάλεια. Με πανεπιστήμια -δημόσια και ιδιωτικά- ελεύθερα από ναρκωτικά και μολότοφ. Και με γειτονιές ανοιχτές στους κατοίκους τους. Με ευκαιρίες για όλους. Κυρίως για τους νέους που έμειναν εδώ, αλλά και εκείνους που έφυγαν και στο εξής θα ψηφίζουν για το μέλλον της πατρίδας τους από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Και με ένα Κράτος Δικαίου, όπου οι νόμοι θα εφαρμόζονται από μία πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κι από ένα Δημόσιο δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του”, επεσήμανε.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για ένα 2019 που θα είναι η απαρχή του οριστικού τέλους της κρίσης. “Θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα. Θα είναι η χρονιά που, όλοι μαζί ενωμένοι, θα ξαναγράψουμε ιστορία. Τη δική μας ιστορία, για να αφήσουμε πίσω οριστικά την κρίση. Σας θέλω όλους κοντά μας στον αγώνα για τη μεγάλη νίκη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει από μια δεκαετία κρίσης έτοιμη να ανοίξει πάλι τα μεγάλα φτερά της και να αγκαλιάσει την ελληνική κοινωνία. Να ενώσει όλους τους Έλληνες. Ακριβώς όπως έγινε το 1974, το 1990, το 2004 και τον Ιούνιο του 2012. Μπροστά μας είναι άλλη μια μεγάλη νίκη γιατί είμαστε μια μεγάλη παράταξη, που μπορεί να συνθέτει νέες πολιτικές και νέες δυνάμεις, διευρύνοντας πάντα τον ορίζοντά της. Το πεδίο μας είναι ο κόσμος και η πυξίδα μας είναι το εθνικό συμφέρον”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Το “μαζί” ήταν η λέξη-αιχμή της παρέμβασής του. Η επισήμανση ότι η οδός Πειραιώς μπορεί να χωρέσει τις ανησυχίες, τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες μιας Ελλάδας που ξέρει να κερδίζει, ήταν καίρια. Όπως και οι βολές κατά του λαϊκισμού, που βρίσκουν σαφή απεικόνιση, όπως σημείωσε, στο δίπολο Τσίπρα-Καμμένου.

“Η αλλαγή, για την οποία διψάει η κοινωνία, έρχεται. Ξέρω ότι θα είστε όλοι παρόντες στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Ξέρετε πως θα νικήσουμε αλλά ότι αυτό δεν φτάνει. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσει η χώρα να νικήσει τα εμπόδια που συσσωρεύθηκαν και να ανταποκριθούμε στις επερχόμενες προκλήσεις…”, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά μέτωπο επίθεση σε Τσίπρα για το σύνολο της πολιτικής του

Το “κατηγορώ” του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με προμετωπίδα το Σκοπιανό, την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών ήταν εμφατικό. “Όλοι είδαν τις διαφορές ανάμεσά στην ατμόσφαιρα του  Συνεδρίου μας και στη θλίψη και τη μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς. Η κοινωνία όμως ήταν απούσα από τη συγκέντρωση του κ. Τσίπρα. Μια κοινωνία που παρακολουθεί παγωμένη και οργισμένη τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα. Μια κοινωνία που δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι των επιδομάτων που έχει ξεκινήσει μια κυβέρνηση. Μια κοινωνία αρνητική στον πολιτικό σχεδιασμό μιας κυβέρνησης που πάει να ξαναβάλει τη χώρα στις μυλόπετρες ενός διχασμού. Ενός διχασμού που παραπέμπει στο χειρότερο παρελθόν”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ζητώντας από τους πολίτες να κρατήσουν ψηλά το εθνικό φρόνημα, με υπευθυνότητα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφώνησε ότι η κυβέρνηση “πρέπει να φύγει, γιατί πήγε τη χώρα χρόνια πίσω”. Οι βολές του κατά του Αλέξη Τσίπρα ήταν καταιγιστικές.

“Δε σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας.  Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες.  Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας.  Θα ξαναπώ ότι η Ν.Δ στέκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα ζητήσω από κάθε συμπολίτη μας να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα. Μόνο που η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ντροπής που κρατάει τέσσερα χρόνια”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στρέφοντας το βλέμμα του στα της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εγκάλεσε τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι:

-Εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας.

-Υπονόμευσε το τέλος του 2ου Μνημονίου, έφερε ένα βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και τώρα εφαρμόζει ένα άτυπο 4ο.

-Στοίχισε περισσότερα από 100 δισ. Διέλυσε τις τράπεζες και φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες.

-Διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στο κράτος και ανατίναξε το Ασφαλιστικό με 17 παρεμβάσεις σε βάρος των συνταξιούχων.

-Πάγωσε  τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

-Δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας.

“Εισέβαλε με στρατιές κομματικών διορισμών στο κράτος, αυξάνοντας κατά 2 δις. το κόστος του. Το κράτος μεγάλωσε αλλά δεν έγινε καλύτερο”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η μεγαλύτερη όμως ζημιά “που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του” είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία.

Αυτοί είναι οι έξι στόχοι μου

Στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η “γαλάζια” παράταξη μπορεί να ενώσει τους Έλληνες. “Η Ελλάδα δε μπορεί να πληρώσει την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ”, σχολίασε και έφερε σε πρώτο πλάνο την ανανέωση και την ενότητα. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι ο κ. Αυγενάκης θα παραμείνει στη θέση του λίγους μήνες ακόμα ως τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. “Αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές θα εκλέξουμε νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής”, είπε και μίλησε για τους κομβικούς στόχους του:

-Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.

-Μια ανοιχτή  Οικονομία με επενδύσεις και νέες δουλειές.

-Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.

-Μία Παιδεία που βλέπει το μέλλον, πάντα σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.

-Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.

-Μία Ελλάδα ισχυρή, ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της -παντού στον κόσμο.

Πιάνοντας το νήμα από την παρέμβαση που πραγματοποίησε την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, εκ νέου, για την αναγέννηση της κινητήριας δύναμης που ακούει στο όνομα “μεσαία τάξη”, τονίζοντας ότι χωρίς αυτή δεν υπάρχει ευημερία, ούτε κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

Αυτό είναι το διακύβευμα της κάλπης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κράτησε ψηλά το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, λέγοντας ότι δε θα είναι απλά η αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο κόμματα. “Θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι: Από την μία πλευρά, η αλήθεια, η ευθύνη και το μέτρο. Και από την άλλη ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο τυχοδιωκτισμός. Θα συγκρουστούν οι αρχές της Ευρώπης, της Δημοκρατίας και του νέου Πατριωτισμού με τα πειράματα της δήθεν αριστερής ιδεοληψίας, του αυταρχισμού και άκρατου λαϊκισμού. Και θα αναμετρηθούν τα ρεαλιστικά σχέδια για προκοπή και ανάπτυξη με τα συνθήματα της καθήλωσης και της μιζέριας. Θα αναμετρηθούν όμως και πρόσωπα. Ηγετικές ομάδες αλλά και αρχηγοί. Αν πιστεύετε όχι απλά ότι αξίζουμε καλύτερα αλλά μπορούμε πολύ καλύτερα από την σημερινή παρακμή, δώστε μου τη δύναμη να ηγηθώ μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας να αλλάξουμε τη χώρα μας”, ανέφερε.

Μηνύματα στο εσωτερικό για τις επερχόμενες εκλογές

Ερχόμενος στα των εκλογών της αυτοδιοίκησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σε δήμους που υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Παράλληλα, έδωσε πολιτική διάσταση στη μάχη των περιφερειακών εκλογών, ενώ σημείωσε ότι στην ευρωκάλπη η ΝΔ θα επιλέξει εκπροσώπους, που θα παλέψουν για μια Ένωση πιο ανοιχτή και δημοκρατική, μακριά από την απομόνωση και τη συντήρηση.

“Η μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών θα είναι λυτρωτική για την Ελλάδα και νικηφόρα για τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά το μέγεθος αυτής της νίκης βρίσκεται στα δικά σας χέρια. Είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων. Το απαράδεκτο σύνθημα “ή εμείς ή αυτοί” θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο. Μάταιος κόπος. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσωπεία, που θα αλλάζει. Θα δείχνει τις βαθιές ρυτίδες του χθες, πίσω από τη μάσκα του δήθεν νέου. Θα αποδεικνύει την ανικανότητα όσων μιλούν πολύ και εργάζονται λίγο. Και θα εκθέτει αυτούς που μιλούν για αξιοπρέπεια, αλλά πράττουν ως πρόθυμοι να αποδεχθούν ό,τι τους ζητηθεί. Αυτούς που επικαλούνταν ένα τάχα “ηθικό πλεονέκτημα”, το οποίο κάθε μέρα συντρίβεται πάνω στον κυκεώνα που παράγει η παρέα του Μαξίμου”, είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024