Πράσινο φως για 13 μεγάλα έργα στην Περιφέρεια

Την ένταξη 13 μεγάλων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την χρηματοδότησή τους, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.  Τα συγκεκριμένα έργα, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα έπειτα από τις προτάσεις που κατέθεσε η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους, θα αφορούν παρεμβάσεις προϋπολογισμού 17,6 εκατ. ευρώ που θα πραγματοποιηθούν στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα […]

12 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Την ένταξη 13 μεγάλων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την χρηματοδότησή τους, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. 

Τα συγκεκριμένα έργα, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα έπειτα από τις προτάσεις που κατέθεσε η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους, θα αφορούν παρεμβάσεις προϋπολογισμού 17,6 εκατ. ευρώ που θα πραγματοποιηθούν στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, πρόκειται για ένα πλέγμα που περιλαμβάνει πολλά σημαντικά έργα, όπως την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου άρδευσης της πεδιάδας του Μόρνου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, αναπτυξιακά έργα όπως η αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ αλλά και η συντήρηση του Λιμένα Ιτέας, προϋπολογισμού 471.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, αυτά τα έργα είναι το αποτέλεσμα σοβαρής καταγραφής των αναγκών και των προβλημάτων σε ολόκληρη τη Στερεά, και σχεδιασμού υπεύθυνης πρότασης για την επίλυσή τους.

Στο συνολικό πρόγραμμα εντάσσονται μεταξύ άλλων, έργα οδικής ασφάλειας όπως η βελτίωση της πρόσβασης στο Κάστρο Υπάτης, προϋπολογισμού 2,4 εκ ευρώ, έργα αναπλάσεων όπως ο περιβάλλων χώρος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δομοκού, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, έργα περιβαλλοντικής προστασίας όπως η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΒΙΟΚΑ Αιδηψού, προϋπολογισμού 992 χιλ ευρώ και έργα πολιτισμού όπως οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, προϋπολογισμού 1,625 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024