Χωρίς ενημέρωση έφεραν μετανάστες στην Αγ. Άννα

Η αιφνιδιαστική μεταφορά 250 μεταναστών από την Σάμο σε γνωστό κάμπινγκ στην περιοχή της Αγίας Άννας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, προκάλεσε την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν τον δρόμο, 3 χλμ πριν το κάμπινγκ, στήνοντας οδοφράγματα με οχήματα. Οι 250 μετανάστες, το 90% των οποίων είναι άνδρες από την […]

13 Δεκεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η αιφνιδιαστική μεταφορά 250 μεταναστών από την Σάμο σε γνωστό κάμπινγκ στην περιοχή της Αγίας Άννας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, προκάλεσε την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν τον δρόμο, 3 χλμ πριν το κάμπινγκ, στήνοντας οδοφράγματα με οχήματα.

Οι 250 μετανάστες, το 90% των οποίων είναι άνδρες από την Αφρική, το Αφγανιστάν, τη Νιγηρία και άλλες εθνικότητες, απομακρύνθηκαν από την Σάμο και μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Βορείου Εύβοιας, χωρίς καμία ενημέρωση προς τον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας και την αστυνομία.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να ζητήσει ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο ανέφερε πως δεν είχε σαφή εικόνα για την κατάσταση, ενώ ο δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης ζήτησε 24ωρη αστυνόμευση, διότι στην παραλία ζουν περίπου 100 άτομα από τα οποία τα 80 είναι συνταξιούχοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024