Εορτή του Αγίου Θεοφύλακτου Αχρίδος στην γενέτειρά του Χαλκίδα

Η Τοπική Εκκλησία τίμησε πανηγυρικά τη μνήμη του Αγίου Θεοφυλάκτου Αχρίδος, Αρχιεπισκόπου Βουλγαρίας ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη της Χαλκίδας, την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συλλειτουργία αρκετών κληρικών της πόλης, στους οποίους προέστη ο εορτάζων Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης, […]

2 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Η Τοπική Εκκλησία τίμησε πανηγυρικά τη μνήμη του Αγίου Θεοφυλάκτου Αχρίδος, Αρχιεπισκόπου Βουλγαρίας ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη της Χαλκίδας, την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συλλειτουργία αρκετών κληρικών της πόλης, στους οποίους προέστη ο εορτάζων Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού και υπεύθυνος του ιδιαιτέρου γραφείου του Σεβασμιωτάτου.

Στην Θεία Λειτουργία έψαλλαν οι χοροί των ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Γερογιάννη, προέδρου του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας και κ. Στυλιανού Καραβά, ενώ αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Σεβασμιώτατο, τα παιδιά των κατηχητικών της ενορίας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Φιλαρμονικής, και της χορωδίας – ορχήστρας των Νέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024