“Προέχει το συμφέρον της χώρας” Άρθρο του Κωνσταντίνου Ζιαζιά

Ακολουθεί άρθρο του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, Κωνσταντίνου Ζιαζιά, στην ιστοσελίδα Militaire.gr. Την περίοδο αυτή, ο ΥΠΕΞ της γείτονος χώρας με δηλώσεις του συνεχίζει να απειλεί την χώρα μας και να κατηγορεί τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ με ιταμούς χαρακτηρισμούς, που δεν συνάδουν με την διπλωματική γλώσσα και βέβαια δεν τιμούν και εμάς τους Έλληνες . Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, […]

7 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Ακολουθεί άρθρο του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, Κωνσταντίνου Ζιαζιά, στην ιστοσελίδα Militaire.gr.

Την περίοδο αυτή, ο ΥΠΕΞ της γείτονος χώρας με δηλώσεις του συνεχίζει να απειλεί την χώρα μας και να κατηγορεί τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ με ιταμούς χαρακτηρισμούς, που δεν συνάδουν με την διπλωματική γλώσσα και βέβαια δεν τιμούν και εμάς τους Έλληνες .

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο ”άνθρωπος” του Ερντογάν, ο “στρατηγός” του Ερντογάν και όχι του τουρκικού στρατού, ο άνθρωπος που οδήγησε μεγάλο αριθμό ”συναδέλφων” του στην φυλακή, στην εξορία, στην απόταξη, στην απόγνωση, χωρίς να έχουν εμπλοκή με το πραξικόπημα, ο στρατοχωροφύλακας Ακαρ, σε καθημερινή βάση, κάνει λόγο για την ”γαλάζια πατρίδα” που πρέπει να προστατεύσει.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, και κάτω από αυτές τις απειλές, οφείλουμε άπαντες ενωμένοι, με εθνική ομοψυχία και αλληλεγγύη, να σταθούμε δίπλα στην στρατιωτική μας ηγεσία και δίπλα στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (σήμερα είναι ο Πάνος Καμμένος, αύριο κάποιος άλλος) με λόγια και με πράξεις στήριξης .

Δυστυχώς όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα, βλέπουμε ορισμένους, οι οποίοι μέχρι χθες “προσκυνούσαν“ για να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας και μόνον, και στην καρέκλα της ευμάρειας, να κατηγορούν την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για ασήμαντη αφορμή, να κατηγορούν τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης με “γελοία και παιδική” αιτία και να δημιουργούν αναταραχή στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες αυτή την εποχή δίνουν αγώνα για τα ιερά και τα όσια της Πατρίδος.

Δυστυχώς ορισμένοι από τα πρώτα χρόνια της ”επαγγελματικής τους αποκατάστασης” δεν μελέτησαν το γράμμα του Παύλου Μελά προς τους νεαρούς Ευέλπιδες, ας το μελετήσουν και τώρα και ίσως δουν τι από αυτά έπραξαν στην ζωή τους.

“Η ζωή σου είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η νίκη. Μη μιλάς, να σκέπτεσαι, να αγαπάς, να μην πονάς. Ένας είναι ο σκοπός σου: ο πόλεμος. Πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Πολέμα για τη Μεγάλη Ιδέα. Άνδρες που περπατούν στη ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών. Αυτοί είναι οι Ευέλπιδες, οι αυριανοί ηγήτορες του Έθνους. Νεαρέ Εύελπι μάθε και εξασκήσου να είσαι απλός, ολιγόλογος, συγκρατημένος, σεμνός. Λίγα λόγια, πολλά έργα. Ανθρωπιά μεγάλη, πειθαρχία, πείσμα, αντοχή. Θέλω να σε κοιτώ και να γεμίζουν τα μάτια μου παλικάρι. Περισσότερο να προσβάλλεσαι όταν σε κυριεύει ο πόνος. Μη θυμώνεις, χειρότερα είναι. Έστω και αν μόλις κρατιέσαι με έναν κόμπο στον λαιμό. 
Να φύγεις είναι δειλία. Μόνος σου αποφάσισες να γίνεις αξιωματικός. Απελπισία, ύστερα γελάς και από τη μια μέρα στην άλλη γίνεσαι άνδρας, δηλαδή μαθαίνεις να κρατάς μέσα σου τον πόνο. Έτσι, χωρίς να φαίνεται, αλλά να επιμένεις πάντα στον σκοπό σου, στα όνειρά σου”.

Δυστυχώς στον ίλιγγο των προνομίων και της εξουσίας λίγοι είναι δυνατοί και γενναίοι, που με την θυσία τους δακτυλοδεικτούν τον δρόμο του καθήκοντος, της τόλμης, της τιμής, της αρετής, της ταπεινότητος και της επιτυχίας στους νεότερους.
Δυστυχώς, ορισμένοι ήταν και είναι ακόμη του δόγματος ”άφησε τους άλλους να δουλεύουν, για να περνάω εγώ καλά”.
Ευτυχώς, που σήμερα το σύνολο των στελεχών των Ε.Δ. προτάσσουν το ”Εν καλόν απλώς και δικαίον έστιν το της Πατρίδος συμφέρον” ( Πλούταρχος).

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, Κωνσταντίνου Ζιαζιά, στην εφημερίδα ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024