Έσβησε αβοήθητος στους Στρόπωνες

Στο αποκλεισμένο χωριό Στρόπωνες έσβησε αβοήθητος, αργά χθες το βράδυ, 72χρόνος κάτοικος της περιοχής. Ο άτυχος άνδρας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο γύρω στις 11 το βράδυ. Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Διφρύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, έγινε μεγάλη προσπάθεια για την διάσωσή του, καταρχήν μέσω βιντεοκλήσης σε ιατρό. Στην συνέχεια συγγενείς του 72χρονου […]

9 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Στο αποκλεισμένο χωριό Στρόπωνες έσβησε αβοήθητος, αργά χθες το βράδυ, 72χρόνος κάτοικος της περιοχής. Ο άτυχος άνδρας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο γύρω στις 11 το βράδυ. Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Διφρύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, έγινε μεγάλη προσπάθεια για την διάσωσή του, καταρχήν μέσω βιντεοκλήσης σε ιατρό. Στην συνέχεια συγγενείς του 72χρονου έσπευσαν στο ιατρείο του χωριού για να παραλάβουν μηχανή οξυγόνου, ενώ παράλληλα στήθηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να προσεγγίσει την περιοχή με ερπυστριοφόρο όχημα. Το γεγονός όμως ότι σε πολλά σημεία το ύψος του χιονιού ξεπερνούσε τα δυόμιση μέτρα, έκανε αδύνατη την έγκαιρη πρόσβασή με οδικά μέσα στο σημείο. Μετά από τέσσερις ώρες αγωνίας ο ηλικιωμένος έσβησε.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε αίτημα να σηκωθεί Super Puma για να παραλάβει τον 72χρονο, το μοναδικό διαθέσιμο βρισκόταν στην Ρόδο, το οποίο εκτός των άλλων θα αντιμετώπιζε πρόβλημα προσγείωσης σε κατοικημένη περιοχή.

Το χωριό Στρόπωνες είναι ένα από τα χωριά της ορεινής Εύβοιας που εξακολουθούν και είναι αποκλεισμένα, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που έχουν πλήξει τις τελευταίες ημέρες την περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024