Αθανάσιος Μιχελής: Τι ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας

0

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Μιχελής για το νομοσχέδιο σχετικά με τις  ‘’Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις’’ έκανε τις εξής παρατηρήσεις στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων:

Ανέφερε αρχικά πως η Λαμία δεν υποβαθμίζεται σε σχέση με το παρελθόν, αφού αποκτά 6 πανεπιστημιακά τμήματα και δυο ινστιτούτα. Δεν αναβαθμίζεται όμως, όπως της πρέπει και επιθυμούμε, ως έδρα περιφέρειας.

Για τον λόγο αυτό προτείνονται διετή τμήματα-προγράμματα σπουδών. Για παράδειγμα στην Λαμία: τμήμα εργασιοθεραπείας, στην Αταλάντη: τμήμα συναρτώμενο με τις τοπικές βιομηχανίες ΕΖΑ, ΑΤΛΑΣ. Ακόμα πρότεινε την ίδρυση πειραματικού Γυμνασίου Λαμίας. Ακόμα, νέα κατανομή αποθεματικού από 30% σε 40% για το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , όπου ανήκουν τα 6 τμήματα της Λαμίας. Οι φοιτητές της πληροφορικής του ΤΕΙ Λαμίας να έχουν την δυνατότητα επιλογής τμήματος Λαμίας ή Λάρισας. Οι καθηγητές ΔΕΠ του ΤΕΙ Στερεάς να έχουν την δυνατότητα επιλογής πανεπιστημίου ΕΚΠΑ ή Θεσσαλίας (σε γενικό τμήμα).

Πρότεινε τέλος την κλιμακωτή αύξηση μορίων για τα παιδιά, ώστε να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας στα προσόντα των διορισμών  και ανέφερε την άμεση ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ακαδημαϊκού συμβουλίου του αρθ.34.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση