Νέο νομοσχέδιο από το Υπουργείο Υποδομών

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υπέβαλε το Υπουργείο Υποδομών αλλάζουν αρκετά όσον αφορά την χορήγηση αδειών οδήγησης. Στόχος του υπουργείου είναι να σταματήσει οριστικά το φαινόμενο με τα «φακελάκια», ενώ το δίπλωμα θα δίνεται από την ηλικία των 17 ετών. Στα οχήματα εξέτασης θα τοποθετηθούν κάμερες με μικρόφωνα έτσι ώστε να καταγράφεται η διαδικασία από […]

10 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υπέβαλε το Υπουργείο Υποδομών αλλάζουν αρκετά όσον αφορά την χορήγηση αδειών οδήγησης. Στόχος του υπουργείου είναι να σταματήσει οριστικά το φαινόμενο με τα «φακελάκια», ενώ το δίπλωμα θα δίνεται από την ηλικία των 17 ετών.

Στα οχήματα εξέτασης θα τοποθετηθούν κάμερες με μικρόφωνα έτσι ώστε να καταγράφεται η διαδικασία από το κέντρο ελέγχου του υπουργείου. Μέσα θα βρίσκονται ο εξεταζόμενος και όχι 2 εξεταστές και ο εκπαιδευτής του υποψήφιου οδηγού όπως συμβαίνει έως σήμερα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι μειώνεται το όριο ηλικίας από τα 18 στα 17, με την προϋπόθεση ωστόσο να οδηγούν μόνο με την παρουσία ενήλικου στο αυτοκίνητο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024