Σήμερα η υποδοχή του ιερού σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου

Σήμερα το απόγευμα στις 18.30 αναμένεται να τελεστεί η υποδοχή του ιερού σκηνώματος του αειμνήστου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κυρού Παύλου, στην γενέτειρά του Χαλκίδα, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος. Στα πλαίσια της υποδοχής, το ιερό σκήνωμα θα εκτεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγ. Παρασκευής, ενώ στις 20.30 θα τελεστεί Ιερά […]

14 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Σήμερα το απόγευμα στις 18.30 αναμένεται να τελεστεί η υποδοχή του ιερού σκηνώματος του αειμνήστου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κυρού Παύλου, στην γενέτειρά του Χαλκίδα, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος.

Στα πλαίσια της υποδοχής, το ιερό σκήνωμα θα εκτεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγ. Παρασκευής, ενώ στις 20.30 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, υπό του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου.

Η αναχώρηση της πομπής για τα Σιάτιστα θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης 15 Ιανουαρίου.

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Χαλκιδέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, απέστειλαν η Βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης.

Όπως αναφέρει η κ. Λιβανίου, η Εύβοια έχασε έναν από τους φωτισμένους ανθρώπους που την αγάπησαν και την υποστήριζαν διαχρονικά, κάνοντας παράλληλα αναφορά στο έργο και την κοινωνική του προσφορά και ιδιαιτέρως στον τρόπο με τον οποίο στήριξε διαχρονικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στην τόλμη με την οποία έπαιρνε θέση σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα και την έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειχνε χωρίς διακρίσεις, σε όλους όσοι είχαν ανάγκη και κυρίως σε μετανάστες και τοξικοεξαρτημένα άτομα.

Με την σειρά του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων επισημαίνει ότι η απώλεια του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, προκαλεί σε όλους βαθιά αισθήματα θλίψης και συγκίνησης, τονίζοντας πως αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα και σημείο αναφοράς για την πολυσχιδή κοινωνική του δράση, που σφραγίσθηκε από την έντονη προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024