Σε αναμονή της ανακοίνωσης ονομάτων υποψηφίων της ΝΔ

0

ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΘΕΣΗΣ

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έφεραν πίσω την ανακοίνωση υποψηφίων βουλευτών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί επισήμως, αναμενόταν στις 10 Ιανουαρίου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, να ανακοινώσει ονόματα υποψηφίων απ’ όλη την χώρα. Όμως τόσο η έλευση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγελας Μέρκελ όσο και τα όσα διαδραματίστηκαν στην κυβέρνηση, έφεραν αναβολή προφανώς στο σχεδιασμό.

Τα όσα ονόματα μέχρι σήμερα έχουν διαρρεύσει από κύκλους της Πειραιώς, αναφερόταν ότι εκτός από τον νυν βουλευτή Σίμο Κεδίκογλου, σίγουρα είναι και οι Κώστας Μαρκόπουλος, πρ. υπουργός, Βασίλης Δεμερτζής, ο οποίος είχε μια πολύ καλή παρουσία στη δύσκολη εκλογική εποχή, σε μικρή μάλιστα χρονική προεκλογική μάχη που έδωσε. Σ’ αυτές αναμένεται να συμπεριλαμβάνεται και ο Νίκος Λυσιγάκης, που συμμετείχε και στο ψηφοδέλτιο του 2015.

Πέραν αυτών σίγουρες θέσεις έχουν και οι Άννα Παππά, και Ευαγγελία Μιμίκου, που έχουν κληθεί και συζητήσει με τους αρμόδιους της Πειραϊκής. Τις υπόλοιπες θέσεις φαίνεται να διεκδικούν κυρίως οι Θανάσης Ζεμπίλης και Δημήτρης Αργύρης, που είναι και οι πιο αναγνωρίσιμοι. Υποψηφιότητα διεκδικούν ανάλογα με τους τελικούς σχεδιασμούς του κόμματος και οι Μάνος Τσαλαμανιός, Κώστας Ντούνας, Γιάννης Μανώλης και Γιώργος Μαρίνος.

Τα ονόματα που συνωστίζονται για τις δύο κενές θέσεις είναι πολλά και η ηγεσία του κόμματος πιστεύουμε ότι θα επιλέξει τους καλύτερους, που θα δώσουν τη μάχη μαζί με τους υπόλοιπους, ώστε να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ανακοίνωση ορισμένων ονομάτων υποψηφίων αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει με τη κίνησή της αυτή να βοηθήσει τα στελέχη της να επικοινωνήσουν με τους ψηφοφόρους, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις θέσεις του κόμματος στα καυτά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Θα δώσει έτσι τη δυνατότητα και στους υποψηφίους να έχουν ευχέρεια χρόνου για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό σε ψήφους και η επί ίσοις όροις, με τους εν ενεργεία βουλευτές. Οι τελευταίοι μάλιστα είχαν προβάλει ενστάσεις στον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε οι ανακοινώσεις ονομάτων να ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτος.

Δεν μας χωρίζουν λοιπόν, παρά λίγα 24ωρα από τη γνωστοποίηση των πρώτων ονομάτων. Λίγη υπομονή λοιπόν κι όλα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση