Αθανάσιος Μιχελής: «Βελτιωμένη η εκπαιδευτική κατάσταση στη Λαμία με το νομοσχέδιο»

0
«Βελτιωμένη η εκπαιδευτική κατάσταση στη Λαμία με το Νομοσχέδιο. Δεν ανταποκρίνεται όμως στο βάρος που πρέπει να έχει μια έδρα Περιφέρειας»

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιος Μιχελής κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων για το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο παιδείας με τίτλο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις’’ αναφέρθηκε στην κοινωνιολογία της εκπαίδευσης καθώς και πού στόχευε την κάθε περίοδο, την διαφορά ανάμεσα στην αριστερή και δεξιά θεώρηση για την εκπαίδευση ως προς την στοχοθέτηση στην  ανάπτυξη και την αγορά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους διορισμούς εκπαιδευτικών, τα κριτήρια που θεσπίζει το νομοσχέδιο, καθώς και στις απολύσεις 2500 εκπαιδευτικών που είχε πραγματοποιήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όταν διετέλεσε υπουργός.

Τέλος αναφέρθηκε στην περιφερειακή συνείδηση της Στερεάς Ελλάδας, στην σημασία του άρθρου 34 για την ενεργοποίηση και δημιουργία πανεπιστημίου  Στερεάς Ελλάδας. Κλείνοντας έκανε λογο για την βελτιωμένη ακαδημαϊκή κατάσταση στην Λαμία με βάση το παρελθόν, αλλά και την μη ανταπόκριση εκπαιδευτικά στο βάρος που θα πρέπει να έχει μια έδρα Περιφέρειας.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση