Η συγκινητική ιστορία του 14χρονου προσφυγόπουλου που πνίγηκε στη Μεσόγειο με ραμμένο στα ρούχα του τον έλεγχο του

Παγκόσμια συγκίνηση και θλίψη συνάμα έχει προκαλέσει η ιστορία του 14χρονου προσφυγόπουλου που ξεκίνησε από το Μάλι για να βρει την τύχη του στην Ευρώπη και πνίγηκε στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Ιταλίας, όπως εκατοντάδες άνθρωποι τα τελευταία χρόνια. Αυτός ο 14χρονος όμως, έμεινε χαραγμένος στη μνήμη της ανθρωπότητας για πάντα μέσα από το πενάκι του […]

18 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Παγκόσμια συγκίνηση και θλίψη συνάμα έχει προκαλέσει η ιστορία του 14χρονου προσφυγόπουλου που ξεκίνησε από το Μάλι για να βρει την τύχη του στην Ευρώπη και πνίγηκε στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Ιταλίας, όπως εκατοντάδες άνθρωποι τα τελευταία χρόνια.

Αυτός ο 14χρονος όμως, έμεινε χαραγμένος στη μνήμη της ανθρωπότητας για πάντα μέσα από το πενάκι του Ιταλού σκιτσογράφου Makkox. Ο λόγος που έκανε τον πασίγνωστο σκιτσογράφο να εμπνευστεί με το συγκεκριμένο παιδί ήταν ότι είχε ράψει τον έλεγχο του σχολείου του πάνω στα ρούχα του. «Ήταν ραμμένο στο εσωτερικό μέρος του μπουφάν που φορούσε το αγόρι» δήλωσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Κατάνεο, που εντόπισε το έγγραφο στα ρούχα του παιδιού, ως υπεύθυνη σε πρόγραμμα αναγνώρισης νεκρών μεταναστών.

Ο έλεγχός του ήταν άριστος. Ο 14χρονος ήθελε φτάνοντας στην Ιταλία να δείξει ότι ήταν καλός μαθητής, για να έχει ένα καλό νέο ξεκίνημα, το οποίο τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Στο έργο του σκιτσογράφου Makkox το παιδί είναι καθισμένο στο βυθό και γύρω του τα ψάρια του δίνουν συγχαρητήρια για τις επιδόσεις του, όλα τα «άριστα» που δεν πρόλαβε να κερδίσει.

Το σκίτσο έγινε αυτομάτως viral κάνοντας το γύρο των social media και του διαδικτύου.

Ο 14χρονος έγινε ένα ακόμα λιθαράκι-σύμβολο στην ατέρμονη τραγωδία της Μεσογείου, παρέα με τον Αϊλάν, παρέα με όλα τα άγνωστα παιδιά που δεν πρόλαβαν ποτέ να μεγαλώσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024