Τρόμος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

0

Πανικός στην ελληνική κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί έστειλαν τα έγγραφα για να προχωρήσει η ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων – Δεν υπάρχει υπογραφή του προέδρου των Σκοπίων Ιβάνωφ, αλλά του προέδρου της Βουλής – Παντού αναγράφονται ως Δημοκρατία της ΜακεδονίαςΗ κυβέρνηση  ζητά από το ΝΑΤΟ να καθυστερήσει η διαδικασία της ένταξης του κρατιδίου – Δείτε τα έγγραφα της ντροπής που αποδέχεται ο Αλέξης Τσίπρας 

Ξαφνική εμπλοκή στην πολυδιαφημιζόμενη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται τώρα να είναι προβληματισμένη για το αν είναι επαρκής η υπογραφή των εγγράφων της ρηματικής διακοίνωσης μόνο από τη Βουλή των Σκοπίων και όχι από τον πρόεδρο του κρατιδίου, ο οποίος αρνείται να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Δημοκρατία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει αίτημα στο ΝΑΤΟ να καθυστερήσει η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων μέχρι να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι από το Μαξίμου, ενώ αρχικά βιαζόντουσαν να περάσουν τη συμφωνία με fast track διαδικασίες, τώρα διαρρέουν στον Τύπο και στα ΜΜΕ ότι δεν βιάζονται και ότι η συμφωνία θα συζητηθεί στη Βουλή εξονυχιστικά.

Aρκετοί εκτιμούν ότι πρόκειται για πολιτικό τακτικισμό της κυβέρνησης προκειμένου να μεταθέσει για μετά τις εκλογές την κύρωση της συμφωνίας και να πέσει η καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση.

Πηγή: newsbomb

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση