Ήθελε τη νίκη, έφυγε με ισοπαλία από τον Απόλλωνα ο Λεβαδειακός

Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός δεν κατάφεραν να σκοράρουν και μοιραία αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) για την 17η αγωνιστική της Super League, αποτέλεσμα που δεν βοηθά καμία από τις δύο ομάδες στη μάχη της παραμονής. Ο Απόλλων Σμύρνης κι ο Λεβαδειακός ήθελαν τους τρεις βαθμούς για τους ίδιους λόγους. Πρωτίστως, για να βελτιστοποιήσουν τις πιθανότητες παραμονής τους […]

19 Ιανουαρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός δεν κατάφεραν να σκοράρουν και μοιραία αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) για την 17η αγωνιστική της Super League, αποτέλεσμα που δεν βοηθά καμία από τις δύο ομάδες στη μάχη της παραμονής.

Ο Απόλλων Σμύρνης κι ο Λεβαδειακός ήθελαν τους τρεις βαθμούς για τους ίδιους λόγους. Πρωτίστως, για να βελτιστοποιήσουν τις πιθανότητες παραμονής τους στη Super League. Δευτερευόντως, γιατί ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τρίποντα που… μοιάζουν με εξάποντα.

Τρίτον, για ψυχολογική ανάταση και μόνο που μπορεί να φέρει μία νίκη μέσα σε μια δυσμενή εδώ και μήνες κατάσταση. Δεν κατάφεραν, όμως να σκοράρουν. Μοιραία, αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0). Αποτέλεσμα που άφησε ανικανοποίητη τόσο την “Ελαφρά Ταξιαρχία”, όσο και το Λεβαδειακό. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

  1. ΣΤΑ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ “ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟ”

Αν κάποιος έβλεπε το ματς χωρίς να έχει πρότερη ιδέα για το ελληνικό πρωτάθλημα και τη θέση των δύο ομάδων στη Super League, δεν θα πίστευε ότι αναμετρήθηκαν οι δύο τελευταίες ομάδες. Η αλήθεια είναι ότι και οι προπονητές των δύο ομάδων – από τη μία ο Μπάμπης Τεννές με τον αμυντικό του προσανατολισμό, από την άλλη ο Πέπε Σανίνο που είναι μιας σχολής – ιταλικής – αμυντικής – και το διακύβευμα – τρίποντα που μοιάζουν… εξάποντα – προϊδέαζαν για “κλεφτοπόλεμο”.

Δεν έγινε αυτό στον αγωνιστικό χώρο. Αντίθετα, έπαιξαν στα ίσα. Το ματς είχε ρυθμό, είχε φάσεις, είχε ένταση. Οι δύο ομάδες δεν κλείστηκαν πίσω, βγήκαν μπροστά, κυνήγησαν το γκολ. Έστω κι αν τελικά, δεν το κατάφεραν.

  1. ΑΝ ΟΙ ΝΑΖΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΛ ΧΕΛΒΕ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΓΚΟΛ…

Η αλήθεια είναι ότι ο Απόλλων έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Λεβαδειακού. Ο Θωμάς Ναζλίδης έδωσε στην “Ελαφρά Ταξιαρχία” αυτό που της έλειπε επιθετικά. Μπορεί να κατέβηκε στη Ριζούπολη πριν από λίγες ημέρες, αλλά προσαρμόστηκε άμεσα στη νέα του ομάδα.

Τι της έδωσε; Όγκο στην περιοχή, μονομαχίες, την αίσθηση ότι υπάρχει κάποιος ν’ απειλήσει. Τι δεν της έδωσε; Το γκολ. Όσες φορές και να προσπάθησε δεν τα κατάφερε. Το σκηνικό δεν άλλαξε, ούτε όταν πέρασε ο Ελ Χελβέ.

Ο Λιβανέζος φορ βγήκε δυο-τρεις φορές στην πλάτη της άμυνας των Βοιωτών, αλλά η τελική του επιλογή δεν ήταν καλή. Αν είχαν το γκολ, όλα θα ήταν διαφορετικά θα ήταν για τους γηπεδούχους. Με το “αν”, όμως, δεν γίνεται ποδόσφαιρο…

  1. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ “ΚΟΥΚΙΑ”

Εάν πρέπει να σταχυολογήσουμε μια φάση ως την πιο οριακή, δεν είναι άλλη από αυτή του 62ου λεπτού. Ο Εμανουέλ Κονέ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μητρόπουλος στην προσπάθεια ν’ απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Προφανώς και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αφήσει καμία ομάδα με χαμόγελο. Τα “κουκιά” πλέον αρχίζουν και λιγοστεύουν. Και τέτοια αποτελέσματα δεν διευκολύνουν τις δύο ομάδες στη μάχη για την παραμονή τους.  Δεν είναι ακατόρθωτο να την πετύχουν, αλλά σίγουρα δεν βοηθούν τους εαυτούς τους.

Διαιτητής: Γιώργος Λάμπρου

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Κωνστάντιος, Μαρία Δέτση.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Γκίνο, Κύργιας, Λούκιτς, Οριουέλα, Κονέ, Ντούρσο, Μπετινέλι, Ακόστα, Ντεφεντερίκο, Ναζλίδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Ντιόγκο, Αντιλεού, Ανγκουά, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Μητρόπουλος, Στανόγεβιτς, Σαβαντογκό, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024