Η συλλυπητήρια επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας για τον άδικο χαμό μαθήτριας

0

Σοκαρισμένη είναι όλη η Λαμία με τον ξαφνικό, ανεξήγητο και άδικο χαμό 13χρονης μαθήτριας του 6ου Γυμνασίου (Πέτρινο) που νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας.

Το ιστορικό

Από ότι αναφέρουν οι πηγές του stereanews, η μαθήτρια που φοιτούσε στη Β’ Γυμνασίου εισήχθη στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας το πρωί της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου αναφέροντας πολύ έντονο πόνο στην κοιλιά.

Αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις,η 13χρονη γύρω στις 15:00 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γύρω στις 19:00 υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ωστόσο, για αίτια που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα, η 13χρονη μαθήτρια άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 21:00. Οι γιατροί, παρ’ όλες τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Τα αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιοριστούν αύριο που θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Πέρα από τους γονείς και τους δικούς της ανθρώπους, συντετριμμένοι με τον άδικο χαμό ενός νέου παιδιού χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα υγείας είναι και οι συμμαθητές της και οι εκπαιδευτικοί. Για την όσο είναι δυνατόν εξομάλυνση των νέων στους μαθητές στο σχολείο κλήθηκαν σήμερα  Ψυχολόγοι του Κ.Ε.Σ.Υ. (Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης) Φθιώτιδας, οι οποίοι προσέφεραν στήριξη στα παιδιά.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της άτυχης μαθήτριας:

«Η   ιατρική  κοινότητα  του  Νομού μας  παρακολούθησε  συγκλονισμένη  την τραγική  απώλεια  της  ζωής  ενός  13 χρόνου  παιδιού  από τη Λαμία  σε νοσοκομείο  της Λάρισας .

Γνωρίζουμε  πως  καμία  λέξη , φράση ή ευχή  δεν μπορεί  να απαλύνει τον πόνο  των οικείων  για τον  χαμό  του παιδιού τους .Ο ιατρικός σύλλογος Φθιώτιδος θα πράξει ως  οφείλει τα κατά νόμο για την τυχόν απόδοση ευθυνών .

Ως  λειτουργοί  της  υγείας , αλλά και ως γονείς  εκφράζουμε  τη βαθύτατη θλίψη αλλά και  την ειλικρινή  συμπαράστασή μας στην οικογένεια της μαθήτριας.»

                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                 ΝΤΟΥΖΓΟΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση