Περίεργη κινητικότητα με εναλλαγές βουλευτών στο Κοινοβούλιο

0

Την ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, έκανε γνωστή με επιστολή του, ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Αμυράς, νωρίς σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρει, ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, εκφράζει την λύπη του για την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, επισημαίνοντας πως δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά, εφόσον η προσωπική του θέση για ένα μείζον εθνικό θέμα, είναι αντίθετη από εκείνη που εκφράζουν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Δεδομένης της τελευταίας αυτής εξέλιξης, το Ποτάμι δεν αποτελεί πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς έχουν μείνει σε αυτήν μόνο τέσσερις βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης και Ψαριανός) ενώ το όριο είναι 5 βουλευτές.
Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός έκανε λόγο σε τηλεοπτική εκπομπή για επαφές του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος χθες διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ, λόγω της απόφασής του να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, μιλώντας για το ενδεχόμενο ένταξης του κ. Θεοχαρόπουλου στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Ωστόσο προ ολίγου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με δήλωσή του σε ιστοσελίδα, τα διαψεύδει όλα κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ με τον Σταύρο Θεοδωράκη για αυτό το θέμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει επίσης εκφράσει την αντίθεσή του στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και ο ίδιος, εντός των προσεχών ημερών.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση