Ο Αρχιεπισκόπος Ιερώνυμος στο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας κυρού Χρυστοστόμου Α’

Χθες Κυριακή 27 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδας, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συνοδευόμενο από τον Πρωτοδιάκ. Ιωάννη Μπούτση. Ο Αρχιεπίσκοπος έφθασε στην Χαλκίδα, προκειμένου να προεξάρχει στο 9ετές μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας κυρού Χρυσοστόμου Α΄, καθώς και στο ετήσιο μνημόσυνο της μεγάλης ευεργέτιδας […]

28 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Χθες Κυριακή 27 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδας, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συνοδευόμενο από τον Πρωτοδιάκ. Ιωάννη Μπούτση.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφθασε στην Χαλκίδα, προκειμένου να προεξάρχει στο 9ετές μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας κυρού Χρυσοστόμου Α΄, καθώς και στο ετήσιο μνημόσυνο της μεγάλης ευεργέτιδας της Ιεράς Μητροπόλης και καθηγήτριας του Μακαριώτατου, Ελένης Πνευματικού – Μπακαρόζου.

Ο Αρχιεπίσκοπος συμπροσευχήθηκε από το Ιερό Βήμα, τόσο κατά την διάρκεια του Όρθρου, στον οποίον χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, όσο και κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο των Αρχιερέων Φαναρίου και Χαλκίδος, στο οποίο συμμετείχαν και κληρικοί της Ι. Μητρόπολης Χαλκίδας, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Πριν την τέλεση του μνημοσύνου, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο στην Ιερά Μητρόπολη, ενώ ο Αρχιρεπίσκοπος, αφού τον ευχαρίστησε με την σειρά του, κήρυξε τον θείο λόγο προς το εκκλησίασμα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Α’, και την 27ετή παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας, ενώ ευχήθηκε και στην οικογένεια Πνευματικού.

Στο ιερό μνημόσυνο παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης και πλήθος πιστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024