Η ΑΕΚ πήρε μια ακόμα νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό

O Πόνσε σκόραρε για τέταρτο σερί ματς και η ΑΕΚ πήρε μια ακόμα νίκη (1-0) απέναντι στον Λεβαδειακό, κατεβάζοντας στροφές στο δεύτερο μέρος. Στα παιχνίδια της ΑΕΚ μέσα στο 2019 έχουν δημιουργηθεί πλέον κάποιες σταθερές. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα επιλέξει σύστημα με 3άδα στην άμυνα, η Ενωση δε θα κινδυνεύει ιδιαίτερα, η ομάδα θα κάνει φάσεις, […]

31 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

O Πόνσε σκόραρε για τέταρτο σερί ματς και η ΑΕΚ πήρε μια ακόμα νίκη (1-0) απέναντι στον Λεβαδειακό, κατεβάζοντας στροφές στο δεύτερο μέρος.

Στα παιχνίδια της ΑΕΚ μέσα στο 2019 έχουν δημιουργηθεί πλέον κάποιες σταθερές. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα επιλέξει σύστημα με 3άδα στην άμυνα, η Ενωση δε θα κινδυνεύει ιδιαίτερα, η ομάδα θα κάνει φάσεις, ο Γκάλο θα φτιάξει γκολ και ο Πόνσε θα το βάλει. Ολα αυτά έγιναν και κόντρα στον Λεβαδειακό, τον οποίο η πρωταθλήτρια νίκησε με 1-0 και έδωσε συνέχεια στο σερί της. Καλή μπάλα οι Κιτρινόμαυροι δεν έπαιξαν, ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά και πάλι είχαν τις ευκαιρίες για να καθαρίσουν από ημίχρονο το τρίποντο…

Η ωραία ανάπτυξη της ΑΕΚ στο 5′, με τον Μπακασέτα να ανοίγει για τον Γκάλο κι αυτόν να γυρίζει για τον Πόνσε, θα μπορούσε να φέρει ό,τι και στα πρόσφατα ματς. Το γρήγορο γκολ. Ο Αργεντίνος αστόχησε αλλά θα εξιλεωνόταν για αυτό στο 24′, όταν σηκώθηκε και με κεφαλιά “κάρφωσε” το 1-0, στη νέα συνεργασία με τον Βραζιλιάνο. Ανάμεσα στις δύο φάσεις, η Ενωση προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να ανοίξει την κλειστή και μαζική άμυνα του Λεβαδειακού.

Η λύση θα μπορούσε να ήταν οι κάθετες που περνούσε ο Κρίστιτσιτς, ο οποίος στο 27′ έβγαλε τον Πόνσε απέναντι από τον Μπάγιτς, αλλά δεν τα κατάφερε από πλάγια. Ο Λιβάια στο 29′ πήγε για το 2-0 με μια καλή προσπάθεια για να κρεμάσει από μακριά τον Μπάγιτς αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με την ΑΕΚ να μην εντυπωσιάζει αλλά να έχει τις φάσεις για το δεύτερο γκολ. Και καλύτερη όλων ήταν αυτή του 36′, όταν ο Λιβάια γύρισε τέλεια από δεξιά για τον Μπακασέτα, αλλά αυτός νικήθηκε από τον Μπάγιτς.

Ο Λεβαδειακός, αν και δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο επιθετικά, παρέμενε ζωντανός και ο στόχος του, όπως φαίνεται, ήταν… απλά αυτός. Να είναι, δηλαδή, το ματς στο 1-0 για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα, αφού ο προσανατολισμός του παρέμενε αμυντικός. Ετσι, παρέμενε και η κατοχή στην πλευρά της ΑΕΚ, από την οποία πάντως έλειπε η… φαντασία. Αυτή που είχαν σε κάποιες περιπτώσεις οι Κρίστιτσιτς και Πόνσε, χωρίς όμως να προκύψει κάτι ουσιαστικό.
Ενα δυνατό σουτ του Μπακασέτα ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν οι Κιτρινόμαυροι, οι οποίοι επέτρεψαν στους Βοιωτούς να ελπίζουν, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει και ένας εκνευρισμός στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο 10λεπτο, όταν ο Λεβαδειακός βγήκε μπροστά και πήρε και δύο κόρνερ. Χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει τη ζημιά…

Και όπως πάντα στα ματς με την ΑΕΚ, αν και το είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Καραγεωργίου έκανε ό,τι μπορούσε για να “ξεχωρίσει” και τελικά φυσιολογικά αποβλήθηκε…

Man of the match: Σε ακόμη ένα ματς ο Πόνσε σκόραρε και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Ο Αργεντίνος ξεπέρασε ήδη τα περσινά γκολ του Αραούχο στο πρωτάθλημα και συνεχίζει…

Αδύναμος κρίκος: Ο Νίκος Καραγεωργίου. Παρουσίασε μια ομάδα που μόνο αμυνόταν, ακόμη και μετά το 1-0, ενώ τις λίγες φορές που βγήκε μπροστά, δεν ήξερε τι να κάνει. Στο τέλος, μάλιστα, ο προπονητής των Βοιωτών αποβλήθηκε κιόλας.

Στο ύψος του: Νέα ασίστ από τον Γκάλο, ο οποίος είναι σε κάθε ματς καθοριστικός για την Ενωση, επιβεβαιώνοντας την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Η γκάφα: Πήγε να την κάνει -βασικά την έκανε με το κακό του διώξιμο πάνω σε αντίπαλο- ο Μπάρκας στο 81′ αλλά δεν στοίχισε στην ΑΕΚ. Αυτή τη φορά…

Το στραγάλι: Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τη διαιτησία.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη για να συνεχίσει το σερί της και την πήρε. Αν, όμως, στα ντέρμπι που ακολουθούν κάνει παρόμοια εμφάνιση, τα αποτελέσματα μάλλον δε θα είναι καλά. Οπως και να έχει, η Ενωση κρατάει το γεγονός ότι δε δέχθηκε γκολ σε ακόμη ένα ματς, όπως φυσικά και το γεγονός ότι οι Πόνσε-Γκάλο συνεργάζονται μια χαρά σε κάθε ματς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (90′ Αλμπάνης), Χουλτ, Αλεφ, Μπακασέτας, Κρίστιτσιτς (72′ Κλωναρίδης), Λιβάια, Πόνσε (82′ Μπογέ).

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Ιωαννίδης (70′ Μαρκόφσκι), Μελέγκ (67′ Νάγκιτς), Στανόγεβιτς (92′ Ντιόγκο), Ζησόπουλος, Ρεκβιασβίλι, Σαβαντογκό, Γιακουμάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024