Χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ σε αγρότες της Στερεάς για Βιολογικές Καλλιέργειες

Χρηματοδότηση της τάξης των 12.375.800 ευρώ πρόκειται να λάβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια του Προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας. Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την συμμετοχή στις δύο δράσεις του Προγράμματος, που αφορούν είτε την ένταξη νέων, είτε τη διατήρηση ήδη ενταγμένων αγροτεμαχίων στην βιολογική γεωργία, αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Φεβρουαρίου του 2019 και να […]

10 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Χρηματοδότηση της τάξης των 12.375.800 ευρώ πρόκειται να λάβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια του Προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας.

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την συμμετοχή στις δύο δράσεις του Προγράμματος, που αφορούν είτε την ένταξη νέων, είτε τη διατήρηση ήδη ενταγμένων αγροτεμαχίων στην βιολογική γεωργία, αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Φεβρουαρίου του 2019 και να διαρκέσει για έναν μήνα.

Συγκεκριμένα η νέα πρόσκληση αφορά τις παρακάτω δράσεις:

  • Δράση 11.1.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία
  • Δράση 11.2.1 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία

Για τις δυο παραπάνω Δράσεις θα κατανεμηθούν ανά περιφέρεια συνολικά 120 εκατ. ευρώ.

Για τη Δράση 11.1.1, που αφορά την ένταξη νέων αγροτεμαχίων στη Βιολογική Γεωργία, το μεγαλύτερο ποσό θα διανεμηθεί σε παραγωγούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  (5,2 εκατ.€) ενώ όσον αφορά τη Δράση 11.2.1, για τη διατήρηση ήδη ενταγμένων αγροτεμαχίων, τα περισσότερα χρήματα προορίζονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (13 εκατ.€).

Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά Δράση και ανά Περιφέρεια:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024