Νικήτας Κακλαμάνης: “Όσοι ψηφίσουν Πρέσπες, μην περιμένουν το παραμικρό από τη ΝΔ”

Η ΝΔ δεν θα συμπράξει σε αυτό το εθνικό έγκλημα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Ξεκαθάρισε δε ότι όσοι ψηφίσουν την επαίσχυντη συμφωνία δεν θα πρέπει να περιμένουν το παραμικρό προεκλογικά ή μετεκλογικά από τη Νέα Δημοκρατία. «Αυτό είναι κόκκινη γραμμή» δήλωσε χαρακτηριστικά. “Η ΝΔ […]

18 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Η ΝΔ δεν θα συμπράξει σε αυτό το εθνικό έγκλημα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Ξεκαθάρισε δε ότι όσοι ψηφίσουν την επαίσχυντη συμφωνία δεν θα πρέπει να περιμένουν το παραμικρό προεκλογικά ή μετεκλογικά από τη Νέα Δημοκρατία. «Αυτό είναι κόκκινη γραμμή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει για αυτό και λυσσούν σώνει και καλά να μας πείσουν να αλλάξουμε άποψη. Δεν πρόκειται να συμπράξει σε αυτό το εθνικό έγκλημα. Ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση την οποία κρατά, του το είπα ‘Μέχρι τώρα ήσουνα πρόεδρος της ΝΔ, τώρα έχεις γίνει ηγέτης της μεγάλης λαϊκής πατριωτικής Κεντροδεξιάς παράταξης’.”

Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε επίσης ότι είναι δικαίωμα του κάθε βουλευτή να πάρει τις αποφάσεις του και ότι η ΝΔ ευθέως καταδικάζει απειλές, εκφοβισμούς και εκβιασμούς βουλευτών. Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει τις υποχρεώσεις που υπάρχουν στον αντίποδα: «Πρέπει να πάρει ο κανένας τις αποφάσεις του και αναλαμβάνει και τις ευθύνες του».

Ερωτηθείς τέλος για την περίπτωση κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, είπε: “Θα τους κάνουμε τη ζωή πατίνι, θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Ακούω “γιατί αντιδράτε εκατόν τόσα κράτη την έχουν αναγνωρίσει Μακεδονία”, 1.100 κράτη να είχαν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως ‘Μακεδονία’, αυτό που ήθελαν ήταν η Ελλάδα, γιατί στους δύο μεγάλους οργανισμούς που θέλουν να ενταχθούν υπάρχει ακόμα το δικαίωμα του βέτο, άρα ήξεραν ότι αν δεν υπέγραφε και η Ελλάδα δεν πα να έχει υπογράψει η Κίνα ή η Ρωσία, δεν μπορούσαν να μπουν και εκεί είναι τα γραμμάτια που εξαργυρώνει ο κ. Τσίπρας.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024