“Railbiking” στο Γοργοπόταμο

Μετά τη νέα χάραξη χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών -Θεσσαλονίκης, το παλαιό κομμάτι Τιθορέας -Λιανοκλαδίου περνάει στην ιστορία. Τα πράγματα όμως δεν είναι απλά, καθώς πέραν της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης κάποιων περιοχών, περιορίζεται και το τουριστικό προϊόν. Μάλιστα εμπλεκόμενες Αυτοδιοικήσεις ζητούν τη δημιουργία τοπικής γραμμής, που θα αξιοποιήσει και τις δυνατότητες της περιοχής, χωρίς ωστόσο να […]

8 Ιανουαρίου 2019

του/της Newsroom

Μετά τη νέα χάραξη χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών -Θεσσαλονίκης, το παλαιό κομμάτι

Τιθορέας -Λιανοκλαδίου περνάει στην ιστορία. Τα πράγματα όμως δεν είναι απλά, καθώς πέραν της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης κάποιων περιοχών, περιορίζεται και το τουριστικό προϊόν. Μάλιστα εμπλεκόμενες Αυτοδιοικήσεις ζητούν τη δημιουργία τοπικής γραμμής, που θα αξιοποιήσει και τις δυνατότητες της περιοχής, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν, αν οι υπουργικές υποσχέσεις θα γίνουν πράξη.

Μια νέα πρόταση όμως, από ομάδα καινοτόμων κατασκευαστών της Στερεάς, που μπορεί να δώσει πνοή στις τοπικές κοινωνίες, ακούει στο όνομα “Railbiking”. Αυτό σημαίνει “Ποδηλασία πάνω στις ράγες”. Σκεφθείτε ένα ποδήλατο – αυτοκινητάκι, που μπορεί να μεταφέρει περισσότερα από 2 άτομα, ακόμη και ΑΜΕΑ, να κινείται σε παρωχημένα σιδηροδρομικά δίκτυα, με υπέροχα τοπία – γέφυρες Ασωπού, Παπαδιάς, Γοργοποτάμου – και καθαρό αέρα.

Τουριστική δραστηριότητα βεβαίως, αλλά γιατί όχι και τοπική συγκοινωνία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024