Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου

Την πρώτη Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του μηνός Φεβρουαρίου διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, αυτή την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, και ώρες 10:00 – 13:00 στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου. Γίνε και εσύ Εθελοντής Αιμοδότης! Με 450ml αίματος, το ποσό δηλαδή που λαμβάνεται από κάθε αιμοδότη, μπορούν να σωθούν μέχρι και […]

1 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Την πρώτη Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του μηνός Φεβρουαρίου διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, αυτή την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, και ώρες 10:00 – 13:00 στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου.
Γίνε και εσύ Εθελοντής Αιμοδότης!
Με 450ml αίματος, το ποσό δηλαδή που λαμβάνεται από κάθε αιμοδότη, μπορούν να σωθούν μέχρι και τρεις ζωές.
Και γιατί να δώσω εγώ αίμα;

Γιατί πολύ απλά είναι αδύνατη η παρασκευή του στο εργαστήριο, οπότε η μόνη λύση είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο χρειαζόμαστε 600.000 μονάδες αίματος από τις οποίες μόλις το 40% καλύπτεται από τους εθελοντές αιμοδότες, το 50% από το συγγενικό περιβάλλον και το 5% από τις ένοπλες δυνάμεις. Σε κάθε νοσοκομείο 2 στους 10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση.

Η χορήγηση αίματος είναι αναγκαία:

Στους χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων.

Στα άτομα που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά.

Σε ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα (πχ λευχαιμία), ιδιαίτερα όταν υποβάλλονται σε χμειοθεραπείες.

Όσοι πάσχουν από διάφορες αιματολογικές ασθένειες (πχ αιμορροφιλία).

Όταν υπολογίζεται αξιόλογη απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Σε ορισμένες έγκυες που παρουσιάζουν προβλήματα κατά τον τοκετό.

Ακολουθεί η σχετική πρόσκληση από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας:

Όπως είναι ήδη γνωστό,  η Ιερά Μητρόπολίς μας από το 2001, με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής ίδρυσε Τράπεζα Αίματος, για την δωρεάν κάλυψη των αναγκών των πασχόντων συνανθρώπων μας.

Οι ανάγκες όμως είναι μεγάλες και καλύπτονται οριακά. Δια τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να προσφέρετε αίμα κατά την αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου  από 10 το πρωί έως την 1 το μεσημέρι στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του  Ιερού Ναού αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου

Η αιμοδοσία είναι πράξη κατ’ εξοχήν μιμήσεως της Σταυρικής θυσίας του Χριστού που πρώτος Αυτός έχυσε το αίμα Του για εμάς. Το αίμα δεν αγοράζεται μόνο δωρίζεται και σώζει ζωές.

 Όσοι επιθυμούν να μετέχουν σε αυτή τη προσφορά ζωής, ας προσέλθουν και ας ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024