ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Στη Χαλκίδα ξέρουν να διασκεδάζουν αλλά δεν αισθάνονται ασφαλείς

Σύμφωνα με “δημοσκόπηση” που πραγματοποίησε το STEREANEWS.GR, για την ποιοτική διαβίωση των πολιτών της Χαλκίδας, τα στοιχεία είναι αρκούντως εύγλωττα… τόσο για το κυκλοφοριακό, όσο και για τον συμπεριφορικό πολιτισμό των πολιτών της απέναντι στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Ανάμεσα στα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης και μάλιστα σε ποσοστό 57%, οι πολίτες αξιολογούν ως ΚΑΚΗ […]

5 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Σύμφωνα με “δημοσκόπηση” που πραγματοποίησε το STEREANEWS.GR, για την ποιοτική διαβίωση των πολιτών της Χαλκίδας, τα στοιχεία είναι αρκούντως εύγλωττα… τόσο για το κυκλοφοριακό, όσο και για τον συμπεριφορικό πολιτισμό των πολιτών της απέναντι στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Ανάμεσα στα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης και μάλιστα σε ποσοστό 57%, οι πολίτες αξιολογούν ως ΚΑΚΗ την διεξαγωγή της κυκλοφορίας στην πόλη της Χαλκίδας. Ενώ, με το εξίσου απογοητευτικό ποσοστό 52% αξιολογούν και το σεβασμό στα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.
Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της πόλης δεν αισθάνεται αρκετά ασφαλής, αξιολογώντας το ίδιο μέτριες τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων συντροφιάς, γεγονός που επηρεάζει ανάλογα και την περιβαλλοντική κουλτούρα μιας ισχυρής μειοψηφίας.

Ωστόσο, σε καλά επίπεδα βρίσκεται η απασχόληση στην πρωτεύουσα του νησιού, αφού η πλειοψηφία των ερωτηθέντων την αξιολογεί κατά 73% από μέτρια έως εξαιρετική. Οι πολίτες νιώθουν ικανοποιημένοι για την ανάδειξη της ιστορικής τους παράδοσης. Ενώ, η συντριπτική πλειοψηφία του 91% βρίσκει απόλυτα ικανοποιητικές τις εναλλακτικές διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Δημοσκόπησης του STEREANEWS.GR (φύλο, ηλικία και μορφωτικό επίπεδο) οι δείκτες διαμορφώνονται ως εξής:
ΦΥΛΟ: Άνδρες 65% – Γυναίκες 35%
ΗΛΙΚΙΑ: 25-44 χρονών, 61% 45+ 39%
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ: Απόφοιτοι ΤΕΙ ΑΕΙ & Μεταπτυχιακών Τίτλων 82%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024