Με διαδικασίες-εξπρές το lifting του νόμου Κατσέλη

0

Με στόχο να τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη Φεβρουαρίου το νέο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει μικρότερη δόση και κάλυψη και της πρώτης κατοικίας επαγγελματιών.

Την εκτίμηση αυτή έκανε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, παρουσιάζοντας το βασικό πλαίσιο του νέου σχεδίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο θα είναι τα βασικά στοιχεία του νέου πλαισίου: H δόση που θα καταβάλλεται να είναι μικρότερη, ενώ θα επεκταθεί η προστασία σε κατηγορίες που σήμερα δεν καλύπτονται (π.χ. μικρέμποροι).

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μη δοθεί νέα παράταση στο υφιστάμενο πλαίσιο που λήγει τέλη Φεβρουαρίου αλλά να λειτουργήσει το νέο πλαίσιο. Το βάρος δίνεται στην εφαρμογή ενός συστήματος, που θα οδηγεί σε γρήγορες λύσεις για τους δανειολήπτες.

Ο Γιάννης Δραγασάκης επεσήμανε πως θα υπάρξει μέριμνα για τους δανειολήπτες που πήγαν στην τράπεζα με τα χαρτιά τους, αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Eπίσης, αναφέρθηκε σε τέσσερα «Ταμεία», που δημιουργούνται για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στα κονδύλια που θα διατεθούν γι’ αυτό τον σκοπό.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε πως «θα έρθει σύντομα το νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα», ενώ αναφέρθηκε και στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Μάλιστα έδωσε έμφαση σε ένα πρόγραμμα που ενισχύει τις μικρές τουριστικές μονάδες, όπου υπήρξε μεγάλη προσφορά και αναμένεται να αυξηθεί ο προϋπολογισμός.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση