Επανεκκίνηση

To 2019 είναι έτος εκλογών. Ο χρόνος διεξαγωγής των τεσσάρων εκλογικών διαδικασιών μικραίνει. Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αντιπροσώπους, για παρατάξεις και κόμματα, που είτε τοπικά, είτε εθνικά θα μας καθορίσουν τη ζωή για τα επόμενα χρόνια που θα “διοικούν” τον τόπο. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε εμείς οι πολίτες είναι η σημασία της […]

7 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

To 2019 είναι έτος εκλογών.

Ο χρόνος διεξαγωγής των τεσσάρων εκλογικών διαδικασιών μικραίνει.

Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αντιπροσώπους, για παρατάξεις και κόμματα, που είτε τοπικά, είτε εθνικά θα μας καθορίσουν τη ζωή για τα επόμενα χρόνια που θα “διοικούν” τον τόπο.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε εμείς οι πολίτες είναι η σημασία της επιλογής μας. Πέραν από τις πολιτικές και προσωπικές μας προτιμήσεις, υπάρχει το γενικό συμφέρον. Κι αν θέλουμε να διακρινόμαστε ως μια δημοκρατική χώρα με εθνική συνείδηση και τοπική ταυτότητα, πρέπει να αναζητάμε πάντα την αντιπροσώπευσή μας, από τους ικανούς.

Τα προσωπικά μας συμφέροντα είναι θεμιτά, όμως πρέπει να ζυγίζουμε τις επιλογές μας, με γνώμονα το γενικότερο καλό. Το “σήμερα” μπορεί να είναι καταστροφικό για το “αύριο”. Όσοι μας ζητούν τη ψήφο μας, ξέρουν να μας υπόσχονται τα πάντα, γνωρίζοντας ότι πολλά από αυτά δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Αλλά δική μας ευθύνη είναι να της δείξουμε πως μπορούμε και θέλουμε να επιλέξουμε.

Ας μην ανακυκλωνόμαστε στο χρόνο άλλο. Φτάνουν όλα αυτά τα χρόνια που “κουβαλάμε” στους ώμους μας, για να μας δείξουν πως πράγματι δεν γνωρίζουμε να κρίνουμε καλά περί πολιτικής σκηνής του τόπου μας.

Ας κάνουμε μία επανεκκίνηση γιατί το λογισμικό μας, μάλλον, χρειάζεται ενημερώσεις και ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω, ώστε αυτή τη φορά να μην αποτύχουμε.

Πριν επιλέξουμε ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, απέναντι στον τόπο και τους συμπολίτες μας. Γιατί δεν επιλέγουμε μόνο για εμάς. Επιλέγουμε και για τους υπόλοιπους κατοίκους.

Ας αναλογιστούμε.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ