Ουδέν σχόλιο από ΔΝΤ για κόκκινα δάνεια και δηλώσεις Δραγασάκη

Απρόθυμος να σχολιάσει το επίπεδο των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών και τις προειδοποιήσεις του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη περί ενδεχόμενης νέας ανακεφαλαιοποίησης, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον. Ο κ.Ράις παρέπεμψε στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ΔΝΤ πριν λίγες ημέρες, στις 25 Ιανουαρίου, αμέσως […]

7 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Απρόθυμος να σχολιάσει το επίπεδο των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών και τις προειδοποιήσεις του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη περί ενδεχόμενης νέας ανακεφαλαιοποίησης, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Ο κ.Ράις παρέπεμψε στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ΔΝΤ πριν λίγες ημέρες, στις 25 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του κλιμακίου του στην Αθήνα. Όπως υπενθύμισε, “βρισκόμαστε σε φάση μεταμνημονιακής εποπτείας (Post-Program Monitoring), δεν υπάρχει σε ισχύ κάποιο οικονομικό πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα από το 2014.

“Επισκεπτόμαστε τη χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα και έχουμε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές.”. Οπότε, όπως παραδέχτηκε, αρχές Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει και θα συζητήσει τα ευρήματα της επίσκεψης αυτής και κατόπιν θα εκδώσει την έκθεσή του για την Ελλάδα. “Επομένως” δήλωσε “δεν έχω κάτι να προσθέσω στην ανακοίνωση που έχει εκδοθεί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024