Στα χέρια της αστυνομίας θρασύτατοι κλέφτες μονοκατοικιών στη Βοιωτία

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εξαρθρώθηκε ομάδα τεσσάρων, τουλάχιστον, ατόμων που είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών σε μονοκατοικίες της Βοιωτίας Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, συνελήφθησαν στη Λιβαδειά δύο νεαροί ηλικίας 21 και 24 ετών. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμα δύο συνεργών, ηλικίας 20 και 25 ετών, οι […]

7 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εξαρθρώθηκε ομάδα τεσσάρων, τουλάχιστον, ατόμων που είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών σε μονοκατοικίες της Βοιωτίας

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, συνελήφθησαν στη Λιβαδειά δύο νεαροί ηλικίας 21 και 24 ετών. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμα δύο συνεργών, ηλικίας 20 και 25 ετών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Οι κατά συρροή ληστών ενεργούσαν αυτοψίες στους υποψήφιους «στόχους» τους και ακολούθως, συνήθως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, παραβίαζαν ανενόχλητοι τα σπίτια από τα οποία οι ένοικοι απουσίαζαν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι επέλεγαν συνήθως μονοκατοικίες, παραβιάζοντας κυρίως παράθυρα κουζίνας ή μπαλκονιού, ενώ έκρυβαν χρήματα και κοσμήματα σε… μαξιλαροθήκες!

Συνολικά, από τον Φεβρουάριο του 2016 έως και τον περασμένο είχαν πραγματοποιήσει

· 5 κλοπές και 4 απόπειρες κλοπών, στο Ρωμαίικο Βοιωτίας,
· 4 κλοπές, στη Δαύλεια Βοιωτίας,
· 2 κλοπές, στο Παρόρι Βοιωτίας,
· 2 κλοπές, στο Προσήλιο Βοιωτίας,
· 2 κλοπές, στον Άγιο Βλάσιο και στο Μαυρονέρι Βοιωτίας αντίστοιχα, καθώς και
· Μία απόπειρα κλοπής, στο Ακόντιο Βοιωτίας.

Η συνολική αξία της λεία τους, από χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, είδη ένδυσης και άλλα αντικείμενα, υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, διερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024