Στις 28 Φλεβάρη το Φόρουμ Δελφών “χαρτογραφεί” την επόμενη 10ετία

Στις 28 Φεβρουαρίου ανοίγει τις πύλες του το 4ο Οικονομικό Συνέδριο Δελφών με μια πολύ σημαντική συζήτηση για το αύριο της χώρας μας, παρουσία δεκάδων καλεσμένων και συνέδρων από ολόκληρο τον κόσμο.  Πριν από την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, που θα σηματοδοτήσει με ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εννέα Έλληνες που έχουν αφήσει […]

7 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Στις 28 Φεβρουαρίου ανοίγει τις πύλες του το 4ο Οικονομικό Συνέδριο Δελφών με μια πολύ σημαντική συζήτηση για το αύριο της χώρας μας, παρουσία δεκάδων καλεσμένων και συνέδρων από ολόκληρο τον κόσμο. 

Πριν από την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, που θα σηματοδοτήσει με ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εννέα Έλληνες που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στις πολιτικές εξελίξεις των προηγούμενων ετών θα συζητήσουν για το αύριο της Ελλάδας και θα προτείνουν τις κατευθύνσεις για την δεκαετία 2020 – 2030 που μπορεί να αλλάξει για πάντα την εικόνα μιας χώρας που βυθίστηκε σε μία δεκαετή οικονομική – και όχι μόνο – κρίση.

Η επόμενη δεκαετία για την χώρα και το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα συζητήσουν σημαντικοί πολιτικοί, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Κώστας Δουζίνας, ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο πάνελ θα καταθέσει τις απόψεις του ο πολύ σημαντικός ιστορικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωστής, αλλά και οι επικεφαλής μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, που επέλεξαν την εξωστρέφεια ως απάντηση στην οικονομική κρίση της δεκαετίας που ολοκληρώνεται σε μερικούς μήνες.

Ο Τάκης Αθανασόπουλος, Πρόεδρος της «Ηρακλής», ο Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της «ΤΙΤΑΝ», αλλά και ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά τα πρώτα χρόνια της κρίσης, Γιώργος Προβόπουλος, θα καταθέσουν την πολύτιμη εμπειρία τους, αλλά κυρίως θα προσπαθήσουν να θέσουν τους νέους εθνικούς στόχους για τη δεκαετία «2020-2030».

Σε μία στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και καλείται να αποφασίσει για το παραγωγικό μοντέλο που θα ακολουθήσει, αλλά και την κατεύθυνση που θα λάβει τα επόμενα χρόνια, είναι κρίσιμο να ακουστούν οι απόψεις των ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων που κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν από την κρίση, αλλά και να καθορίσουν το μέλλον τους μέσα από δύσκολες συγκυρίας. Επίσης, όμως, είναι σημαντικό να ακουστούν οι άνθρωποι που κλήθηκαν να διαχειριστούν την κρίση και να μιλήσουν για την επόμενη μέρα της χώρας μας.

Το Φόρουμ θα διεξαχθεί και φέτος στην ιστορική πόλη των Δελφών από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024