Συνάντηση του Γιάννη Οικονόμου με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μαλεσίνας

0

Στη Μαλεσίνα βρέθηκε χθες ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο των επαφών του με τοπικούς φορείς. Εκεί συναντήθηκε με το Προεδρείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαλεσίνας και ενημερώθηκε για καίρια αγροτικά ζητήματα αναφορικά με το κόστος παραγωγής και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην καθημερινή τους πάλη με τη φύση αλλά και την ελληνική γραφειοκρατία.

Όπως έγραψε ο κ. Οικονόμου στη προσωπική του σελίδα στα social media αναφορικώς με τη χθεσινή του επίσκεψη:

«Στη Μαλεσίνα υπάρχει μια ισχυρή παραγωγική βάση γεωργών και κτηνοτρόφων. 680.000 παραγωγικά ελαιόδεντρα, 16.780 στρέμματα με τριφύλλι και καλαμπόκι στην Κωπαΐδα, και χιλιάδες τόνοι πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος.
Συζήτησα με το προεδρείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαλεσίνας και από τα πολλά παράλογα και τραγελαφικά που ακούστηκαν σχετικά με το κόστος παραγωγής και τις συνθήκες που δυσκολεύουν τη ζωή τους ξεχώρισα δυο:

-25.000 σπόροι καλαμποκιού κοστίζουν στην Ελλάδα 81 ευρώ, 80.000 σπόροι από την ίδια ποικιλία έρχεται στο χωράφι τους από τη Ρουμανία με 130 ευρώ.

-Παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα στην ελαιοκαλλιέργεια εξαιτίας της αναποτελεσματικής δακοκτονίας τη χρονιά που πέρασε, τα ίδια επαναλαμβάνονται και φέτος αφού έχουμε φτάσει Φεβρουάριο και ακόμη δεν έχει βγει διαγωνισμός.

Όσοι γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε οφείλουμε να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς για να τους υποστηρίξουμε.»

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση