Σήκωσαν χειρόφρενο επ’ αόριστον οι αυτοκινητιστές της Άμφισσας

0

Λίγο μετά την πολλά υποσχόμενη επένδυση του γαλλικού κολοσσού Imerys στην Ελλάδα, που θα συνεισέφερε στην εθνική οικονομία πολλές δεκάδες εκατομμύρια σε συνάλλαγμα, ήρθαν τα πρώτα «σύννεφα» για τα μεταλλεία βωξίτη.

Η Εταιρεία, «ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.», ζήτησε από τις συνεργαζόμενους αυτοκινητιστές περικοπή στα κόμιστρα της τάξεως του 5% , γεγονός που τους οδήγησε για πρώτη φορά από ιδρύσεως του σωματείου τους (1995) στην απόφαση να προβούν σε κινητοποιήσεις.

Τα αιτήματα είναι οικονομικά αλλά όπως κάνει γνωστό ο Σύνδεσμος Οδικών Μεταφορέων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης Νομού Φωκίδας, υπάρχει θέμα με κάποια αυτοκίνητα που δεν ανήκουν στο νομό, τα οποία είχαν έρθει με την προηγούμενη διοίκηση Πολυχρονόπουλου, ώστε να συνεισφέρουν στην τότε αυξημένη παραγωγή του μεταλλείου. Εάν εκείνοι αποχωρούσαν, διότι το έργο μειώνεται, τότε θα μπορούσαν να απασχοληθούν μόνο τα αυτοκίνητα της Φωκίδας.

Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν δείχνει πρόθυμη να αποσύρει την απόφαση μείωσης των κομίστρων των συμβάσεων, οι 80 ιδιοκτήτες των φορτηγών έχουν σταματήσει τα δρομολόγια τους επ αόριστον, έχοντας λάβει ομόφωνα την απόφαση να προβούν σε ειρηνική διαμαρτυρία. Στο πλαίσιο αυτό έχουν παρατάξει τα οχήματά τους στην Ε.Ο. Άμφισσας Λαμίας, έξω από την Άμφισσα, στο ύψος τη γέφυρας της «Σκίτσας».

Όπως διαπιστώνει και το Εμπορικό Επιμελητήριο Φωκίδας που συμπαρίσταται, «με δεδομένο το βιοποριστικό επάγγελμα των αυτοκινητιστών, την υπέρμετρη φορολόγησή τους και την αύξηση του κόστους συντήρησης των οχημάτων τους, είναι προφανές ότι, οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τα πραγματικά γεγονότα, όπως η πολυετής συνεργασία του Σωματείου των αυτοκινητιστών με την Εταιρεία, το οικονομικό μέγεθος της Εταιρείας, αλλά και την ίδια τη Φωκίδα, ο ορυκτός πλούτος της οποίας αποτελεί το αντικείμενο του όλου θέματος».

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση