Το κεφάλαιο των Γερμανικών αποζημιώσεων ανοίγει και πάλι στη Λιβαδειά

0

Ένα βιβλίο σταθμός για την ιστορική δικαίωση των θυμάτων των κατοχικών θηριωδιών που έγραψαν οι Γερμανοί δημοκράτες Dr. Karl-Heinz Roth και Hartmut Rübner, ξεκινά ένα κύκλο παρουσιάσεων στην Ελλάδα με σταθμό και την πόλη της Λιβαδειάς, δημιουργώντας νέα δεδομένα στη συζήτηση για το ζήτημα των επανορθώσεων και τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Πρόκειται για ένα βιβλίο, μέσω του οποίου «θα μπορέσουμε να συζητήσουμε νηφάλια και τεκμηριωμένα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν σήμερα και έχουν τις ρίζες τους στην εκκρεμότητα των πολεμικών επανορθώσεων» τονίζουν οι διοργανωτές.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Αργύρης Σφουντούρης, επιζών της σφαγής του Διστόμου
Ηλίας Νικολακόπουλος, Πολιτικός επιστήμονας και Ομότιμος καθηγητής εκλογικής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
ο συγγραφέας, ιστορικός Karl-Heinz Roth, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα
Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ψαρόπουλος, ανταποκριτής Al Jazeera International στην Ελλάδα.

Εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο ήρωας του Κυπριακού Αγώνα και Συγγραμματέας της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Στρατηγός ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος.

«Μνήμες Κατοχής»

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, θα ακολουθήσει 30λεπτη παρουσίαση από τον Christoph Ulrich Schminck-Gustavus, Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με θέμα: «Μνήμες Κατοχής» – Μαρτυρίες για την καταστροφή του χωριού Λιγκιάδες και τα «αντίποινα» της 3ης Οκτωβρίου 1943.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα παρουσίασης του βιβλίου www.ksk.gr/roth για όλες τις πληροφορίες.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση