Παρέμβαση Σταθάκη για τους αυτοκινητιστές Φωκίδας ζητεί ο Δρόσος Παρασκευάς

Την άμεση παράσταση φορέων της Φωκίδας στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη για το μείζον θέμα της κινητοποίησης των φορτηγών μεταλλείου, ζητεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, Δρόσος Παρασκευάς. Αποδέκτες της πρόσκλησης να παραστούν στη συνάντηση με τον Υπουργό “άμεσα και με […]

11 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Την άμεση παράσταση φορέων της Φωκίδας στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη για το μείζον θέμα της κινητοποίησης των φορτηγών μεταλλείου, ζητεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, Δρόσος Παρασκευάς.

Αποδέκτες της πρόσκλησης να παραστούν στη συνάντηση με τον Υπουργό “άμεσα και με συγκεκριμένη ατζέντα” είναι οι:
1. Βουλευτής Φωκίδας
2. Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας
3. Δήμαρχος Δελφών
4. Δήμαρχος Δωρίδας
5. ΕΒΕ Φωκίδας
6. Εργατικό Κέντρο Φωκίδας
7. Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλείων
8. Σύνδεσμος Οδικών Μεταφορέων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης Νομού Φωκίδας
9. Σωματείο αυτοκινητιστών Φωκίδας

Όπως αναφέρεται στο αίτημα του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Δρόσου Παρασκευά:
“Εδώ και μέρες ο Σύνδεσμος Οδικών Μεταφορέων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης Νομού Φωκίδας καθώς και οι μεταφορείς βωξίτη του Νομού, εργαζόμενοι εργολαβικά στην Εταιρεία «ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.» κινητοποιούνται ζητώντας συμπαράσταση και κυρίως δίκαιη μεταχείριση.

Σταδιακά τα τελευταία χρόνια αλλά κυρίως τώρα που η κρίση έχει κορυφωθεί, οπότε και οι μεταφορές μειώνονται δραματικά, ο κλάδος αντιμετωπίζει την κατακόρυφη αύξηση δαπανών και φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, κόστος συντήρησης και καυσίμων. Παρ όλα αυτά οι εταιρείες προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι και επιβάλλουν και νέες μειώσεις στα κόμιστρα.

Το να δηλώνουμε συμπαράσταση στον αγώνα των συμπολιτών μας δεν φέρει αποτέλεσμα!
Οι δεσμεύσεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων απέναντι στους μεταφορείς και στον τόπο είναι σαφείς και καταγεγραμμένες: οφείλεται πλήρης προτεραιότητα απασχόλησης στους Φωκείς μεταφορείς και εργασιακή συμφωνία με προνοιακές συνθήκες και όχι οικονομικά και σωματικά εξοντωτικές. Η επίσημη δέσμευση –υποχρέωση των μεταλλευτικών εταιρειών είναι καταγεγραμμένη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ που απαιτείται για ΚΑΘΕ τους αδειοδότηση… πιστεύω είναι σαφές.

Επειδή αυτή η κινητοποίηση αποτελεί για ευνόητους λόγους μείζον πολιτικό ζήτημα, οφείλουμε ως τέτοιο να το αντιμετωπίσουμε.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024