,

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: χιόνια, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους και την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα, η πρόγνωση της ΕΜΥ προβλέπει για την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς και της Ευβοίας και από το μεσημέρι στα ορεινά […]

11 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους και την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

  • Πιο συγκεκριμένα, η πρόγνωση της ΕΜΥ προβλέπει για την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς και της Ευβοίας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, ενώ από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.
  • Για την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, προβλέπονται χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα), ενώ από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.
  • Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι πολύ θυελλώδεις, βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8-9 μποφόρ), που μετά το μεσημέρι της Τέταρτης και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
  • Παράλληλα, αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου) που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τέταρτης, της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
  • Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τέταρτης έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή (15/02/2019), όμως από το Σάββατο (16/02/2019) νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην ανατολική Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024