Και που να το βάλω;

Η ασυνειδησία που επικρατεί στις μέρες μας είναι εμφανής σε ορισμένες περιπτώσεις. Κάτοικοι της περιοχής, μη υπολογίζοντας τις συνέπειες των πράξεών τους δρουν αυθαιρέτως παραβιάζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παρκάροντας, όπου βρουν. Η απάντηση σε μία πιθανή σου ερώτηση πάνω στο θέμα είναι “και που να το βάλω;” Και που να το βάλει το […]

11 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Η ασυνειδησία που επικρατεί στις μέρες μας είναι εμφανής σε ορισμένες περιπτώσεις. Κάτοικοι της περιοχής, μη υπολογίζοντας τις συνέπειες των πράξεών τους δρουν αυθαιρέτως παραβιάζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παρκάροντας, όπου βρουν. Η απάντηση σε μία πιθανή σου ερώτηση πάνω στο θέμα είναι “και που να το βάλω;”

Και που να το βάλει το μηχανάκι ή το αυτοκίνητό του όταν δεν βρίσκει πάρκινγκ και δεν σκέφτεται να το πάει σε κάποιο υπαίθριο πάρκινγκ;

Το βασικό ζήτημα δεν είναι οι πεζοί, όσο η διάβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των μαμάδων με τα καροτσάκια που πρέπει να πιάσουν κανονικά λωρίδα στο δρόμο για να προσπεράσουν τα παρκαρισμένα μηχανάκια που βρίσκονται στα πεζοδρόμια. Επίσης, τα άτομα με αμαξίδια πολλές φορές δεν μπορούν να κατέβουν ή να ανέβουν σε πεζοδρόμια, λόγω των σταθμευμένων αυτοκινήτων που βρίσκονται μπροστά στις ειδικά διαμορφωμένες διαβάσεις.

Όμως γνωρίζουμε πως υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτές τις πράξεις. Η τροχαία λοιπόν, θα έπρεπε να λαμβάνει σοβαρότερα μέτρα για τέτοια φύσεως θέματα, διότι δεν συνάδει με μία πόλη της Ελλάδος να μην λαμβάνονται υπόψιν οι ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε την πόλη μας μία πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Πρόκειται για ένα χιλιοειπωμένο θέμα, το οποίο όμως δεν φροντίζει κανείς, ώστε να λυθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024