Στη λίμνη Δεσφίνας επένδυση μαμούθ για Golf Resort έκτασης 2.000 στρεμμάτων

Μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έχουν γίνει στο Δήμο των Δελφών και συγκεκριμένα στην περιοχή Λίμνη της Δεσφίνας δρομολογείται σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία Delphi Golf-Resort. Στόχος της επενδυτικής ομάδας είναι το τουριστικό θέρετρο Delphi Golf-Resort να αναπτυχθεί σε μία έκταση από 1.500 έως 2.000 στρέμματα. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί […]

12 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έχουν γίνει στο Δήμο των Δελφών και συγκεκριμένα στην περιοχή Λίμνη της Δεσφίνας δρομολογείται σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία Delphi Golf-Resort.

Στόχος της επενδυτικής ομάδας είναι το τουριστικό θέρετρο Delphi Golf-Resort να αναπτυχθεί σε μία έκταση από 1.500 έως 2.000 στρέμματα.

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με δυναμικότητα περίπου 200 δωματίων, συνεδριακές αίθουσες και ένα κέντρο ευεξίας (spa).

Όπως αναφέρεται στο αποκλειστικό άρθρο του economistas.gr ο Δήμος διαθέτει έκταση 300 στρεμμάτων στην περιοχή, ενώ, η υπόλοιπη έκταση ανήκει σε ιδιώτες.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο αρχαίο μονοπάτι που διασχίζει την εν λόγω έκταση, με την εταιρεία να ζητά να βρεθούν τρόποι διατήρησής του και ελεύθερης διέλευσης τουριστών.

Συζήτηση έχει γίνει και για τις τεχνητές λίμνες που πρόκειται να δημιουργηθούν στην περιοχή ώστε να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες υδροδότησης της επένδυσης. Στο πλαίσιο αυτό έχει κατατεθεί πρόταση αύξησης του όγκου νερού που μπορούν να φιλοξενήσουν, ώστε να εξυπηρετούνται και ανάγκες για πότισμα των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής.

Φυσικά η δυνατότητα αυτή θα δίνεται εφόσον έχει διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της επένδυσης και με προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών της. Η υδροδότηση της υπόλοιπης περιοχής θα υλοποιείται εάν υπάρχει πλεόνασμα στον όγκο του νερού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024