Ειδήσεις από τη Βόρεια Εύβοια

0
  • Αν η καθημερινότητά μας γινόταν ταινία, λένε οι βoρειοευβοιώτες στο STEREA NEWS, θα ήταν μια χολιγουντιανή δραματική υπερπαραγωγή, με τίτλο “Χωρίς Ανάσα“. Αναφέρονται ασφαλώς στην οικονομική αφαίμαξη που δεν έχει τελειωμό, αλλά και στην ψυχολογική καθίζηση που είναι “απάτη”. Δεν πρόλαβαν καλά καλά να τελειώσουν με τη δόση της εφορίας, τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας, που κάποιοι κατάφεραν να πληρώσουν στην παράταση και χωρίς μια ανάσα, καλούνται λένε, να ασχοληθούν και με το κτηματολόγιο. Άλλα έξοδα, πληθώρα δικαιολογητικών, που σημαίνει ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου, όπως και πονηρές σκέψεις γιατί τώρα αμέσως, παρά το ότι ήταν δέσμευση απέναντι στους θεσμούς. Φυσικά, ενώ υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες για να πραγματοποιηθεί πολύ πιο εύκολα και με ένα τρόπο που να δείχνει η κυβέρνηση φιλολαϊκά αισθήματα, τονίζουν. Ας σκεφθούμε βέβαια τι περιμένει κάποιος με “στοιχεία” που ανήκουν σε δυο ή περισσότερους νομούς, συμπληρώνω εγώ.
  • Από τη φράση του κου Πολάκη, σε γνωστή εκπομπή της ΕΡΤ1 “μόνοι μας και όλοι σας“ κρατάμε τη μισή “μόνοι μας”, για να περιγράψουμε την κατάσταση με τη δημόσια υγεία στην περιοχή. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στο κέντρο υγείας Ιστιαίας, που με αντιδιαστολή την τεράστια προσφορά των ολιγάριθμων ιατρών κι εν γένει του προσωπικού του, έχει αφεθεί στην τύχη του. Η διαπίστωση προσωπική, με τη μεταφορά συγγενή που έχει σπασμένο δάκτυλο, για τις ελλείψεις ειδικοτήτων αλλά και απλών μηχανημάτων, αν και από τα παράπονα τόσων και τόσων ασθενών, ήμουν ήδη ενημερωμένος. Αποτέλεσμα, η στροφή σε ιδιώτη ορθοπεδικό κι ακτινολόγο, με ό,τι φυσικά αυτή συνεπάγεται στο “δωρεάν υγεία”. Κι επειδή κάποιοι θα μας πουν ότι χρόνια και χρόνια το Κ.Υ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ νοσεί, εμείς απλά θα τονίσουμε “κάθε πέρσι και καλύτερα”.
  • Προφανώς δεν έχουν το αίσθημα της ζωοφιλίας κι ασφαλώς δεν γνωρίζουν την ετυμολογία της λέξης άνθρωπος (άνω + θρώσκω) δηλαδή ένα όν με νόηση και ψυχικά χαρίσματα, που προσβλέπει στο Θείον. Αναφέρομαι στα τέρατα εκείνα,που προχώρησαν σε μαζικές θανατώσεις αδέσποτων σκύλων, σε Αιδηψό και Άγιο, χρησιμοποιώντας –να προσθέσω– τον επώδυνο τρόπο της φόλας.

Δημήτρης Μήτρου

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση