Γιόρτασε η Ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος

0

Στην Ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδος λειτούργησε, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Τον Ποιμενάρχη μας στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν Ιερείς από την Στυλίδα και την Λαμία και ο Αρχιδιάκονος. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Ιερομόναχος π. Βλάσιος Παναγιωτόπουλος ο οποίος ζούσε στην Ιερά Μονή για πολλά χρόνια και μετά από είκοσι έτη απουσίας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου επέστρεψε και ζει πάλι στο Μοναστήρι.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο Εκκλησίασμα αναφερόμενος στην ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Ιερομάρτυρα Βλασίου του Ιατρού Επισκόπου, τα οποία αποτελούν τέλειο πρότυπο και καλό παράδειγμα ζωής και πίστεως για κληρικούς και λαϊκούς.Τόνισε την αξία της θυσίας, η οποία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της χριστιανικής ζωής και κάλεσε τους πιστούς να μη δειλιάζουν, να φέρουν επάξια το όνομα του χριστιανού και να δίνουν την ομολογία της πίστεως χωρίς ακρότητες και φανατισμούς, αλλά με πειθαρχία στην Εκκλησία :

«Όλοι εμείς, οι τιμώντες την μνήμη του αγίου, αδελφοί μου, να μιμηθούμε την πίστη και την εμμονή του για την αγάπη του προς τον Χριστό και τον άνθρωπο. Να μη δειλιάσουμε να ομολογούμε συνεχώς την πίστη μας στον Χριστό, ιδιαιτέρως αυτή την δύσκολη περίοδο που περνά η Εκκλησία και η Πατρίδα μας.Να ζητήσουμε από τον άγιο, ως Ιατρός να θεραπεύει τις αρρώστιες και τα πάθη ψυχής και σώματος και ως Ιεράρχης να μας στερεώνει εις τον ευθύ δρόμο του αγιασμού και της σωτηρίας».

Μετά τη διανομή του αντιδώρου ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδος κ. Παναγιώτης Μπάλας, η Υποψήφια Δήμαρχος Στυλίδος κ. Αλεξάνδρα Βεντούρη, η Πρόεδρος , τα μέλη του χριστιανικού φιλανθρωπικού συλλόγου «Ο Καλός Σαμαρείτης» και πιστοί από την Πτολεμαΐδα ,καθώς και πιστοί από την Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Στυλίδος.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση