Νεκρή γυναίκα στη Λαμία από τον ιό της γρίπης-Στην εντατική άλλοι τρεις ασθενείς

0

Ο πρώτος θάνατος από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 είναι γεγονός και για την πόλη της Λαμίας.

Ο λόγος για μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εισήχθη στην πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, σε δεινή κατάσταση και παρά τις προσπάθειες του Ιατρικού προσωπικού, κατέληξε την επόμενη ημέρα.

Να σημειωθεί ότι νοσηλεύονται ακόμα τρία περιστατικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τα οποία έχουν διαγνωσθεί με τον ιό Η1Ν1. Πρόκειται για 51χρονο αλλοδαπό, ένα 54χρονο και μία γυναίκα από τη Λαμία. Μέχρι τώρα επτά είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης, που έχουν νοσηλευθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Σε έξαρση µέχρι και τον Μάρτιο αναμένεται να είναι το κύµα του ιού της  γρίπης Η1Ν1, µε το ΚΕΕΛΠΝΟ να προειδοποιεί ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Όπως παρατηρούν, η διείσδυση του ιού της γρίπης τύπου Α Η1Ν1 στον πληθυσμό είναι υψηλή, αφού καθημερινά καταγράφεται σε εκατοντάδες περιστατικά.

Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαία η υπενθύμιση των ειδικών για τον εμβολιασμό, καθώς από τους ασθενείς που εμφανίζουν επιπλοκές περίπου μόλις ένας στους δέκα έχει εμβολιαστεί.

Ωστόσο, το εμβόλιο φαίνεται ότι ήταν δυσεύρετο τις τελευταίες εβδοµάδες, αφού, σύµφωνα και µε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρµακευτικού Συλλόγου, Κ. Θεοδοσιάδη, τις προηγούµενες ηµέρες δεν ήταν διαθέσιµο στα φαρµακεία, µε αποτέλεσµα το υπουργείο Υγείας να αναγκαστεί να παραγγείλει εκτάκτως επιπλέον παρτίδες για να καλυφθεί η µεγάλη ζήτηση.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση