Κυριακή: Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ιερό ναό Αγίας Σοφίας Λαμίας

0
Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, διοργανώνει ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για την κάλυψη των τοπικών αναγκών οι οποίες τώρα μόλις και μετά βίας εξυπηρετούνται. Αυτή τη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 λοιπόν, καλούνται όσοι δύνανται και επιθυμούν, όπως προσέλθουν στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Λαμία, όπου από τις 10:00 και μέχρι τις 13:00 θα βρίσκεται κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, και να κάνουν την προσφορά τους σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.
Μην ξεχνάτε, από έναν μόνο αιμοδότη μπορούν να σωθούν τρεις ζωές.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας:

Η Αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης που απορρέει από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος δια της λογχευθείσης πλευράς Του επί του Τιμίου Σταυρού ζωογονεί με το Πανάγιο και Αίμα Του, κάθε άνθρωπο που μεταλαμβάνει σε κάθε Θεία Λειτουργία και μεταγγίζει την αληθινή Ζωή. Προέκταση της Θείας Οικονομίας  είναι η δική μας έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης προς τον πλησίον. Δυστυχώς, όμως και εμείς οι Χριστιανοί που οφείλουμε να ομοιάσουμε με τον «Αιμοδότη» Χριστό μας, αδιαφορούμε και δεν δίνουμε ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας.

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος από το 2001 με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου ίδρυσε την Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως, με σκοπό την ενίσχυση της Αιμοληψίας της τοπικής μας κοινωνίας. Οι ανάγκες για αίμα σήμερα καλύπτονται οριακά.

Στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε όλους τους αιμοδότες, αλλά και όσους για πρώτη φορά θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή της τοπικής μας εκκλησίας, να προσέλθουν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας  Λαμίας και να προσφέρουν αίμα.

Κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας θα βρίσκεται εκεί από τις 10 έως τη 1 το μεσημέρι. Επίσης όποιος θέλει να προσφέρει και δεν μπορεί να παραστεί την Κυριακή στον Ιερό Ναό μπορεί να προσέλθει  στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (καθημερινά 9.00-13.00 και απογεύματα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 με 20.00 όπως και το Σάββατο 10.00-13.00 το μεσημέρι) και να προσφέρει για την Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση