Σαρανταήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης

Σαρανταήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, τελέστηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδας, παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδας, Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Κορίνθου, Διονυσίου. Παρουσία πλήθους κόσμου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο, ενώ ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κήρυξε τον θείο λόγο, τονίζοντας πλευρές του […]

18 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Σαρανταήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, τελέστηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδας, παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδας, Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Κορίνθου, Διονυσίου.

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο, ενώ ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κήρυξε τον θείο λόγο, τονίζοντας πλευρές του χαρακτήρα του μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου.

Παράλληλα συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ευβοίας, Κώστα Καραγιάννη για την πρωτοβουλία να προσφέρουν στον Ι. Ναό μία εικόνα του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου και να παραγγείλουν στον υμνογράφο Χαραλάμπη Μπούσια, να συνθέσει ιερά παράκληση προς τιμήν του.

Εκτός από την Χαλκίδα, ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη τελέσθηκε στην Ιστιαία και στο Μαντούδι, όπου ο μακαριστός διηκόνησε επί εικοσιπενταετία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024