Ειδήσεις από τη Βόρεια Εύβοια

Σημαντικά προβλήματα για τους δρόμους, που διέρχονται από την τοπική κοινότητα της Αιδηψού και συγκεκριμένα στη θέση “Άγιος Βλάσιος”. Αναφερόμαστε αρχικά σ’ εκείνον που καλύπτει το χείμαρρό της και συναντά τον κεντρικό, σε σημείο χωρίς ορατότητα. Λογικά αυτό εγκυμονεί κινδύνους δυστυχημάτων, αν και έχει τοποθετηθεί πλέον σήμανση “STOP”. Όμως υπάρχουν κι αντιρρήσεις στο χώρο εξόδου […]

19 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

  • Σημαντικά προβλήματα για τους δρόμους, που διέρχονται από την τοπική κοινότητα της Αιδηψού και συγκεκριμένα στη θέση “Άγιος Βλάσιος”. Αναφερόμαστε αρχικά σ’ εκείνον που καλύπτει το χείμαρρό της και συναντά τον κεντρικό, σε σημείο χωρίς ορατότητα. Λογικά αυτό εγκυμονεί κινδύνους δυστυχημάτων, αν και έχει τοποθετηθεί πλέον σήμανση “STOP”. Όμως υπάρχουν κι αντιρρήσεις στο χώρο εξόδου του και φυσικά τις καταγράφουμε. Συνοπτικά ο δρόμος του χειμάρρου είχε απαγορευμένη κίνηση στο εν λόγω σημείο με σιδερένια μπάρα, που κάποιοι καταχρηστικά και παράνομα αφαίρεσαν, επειδή τους βόλευε. Τώρα, για το οδικό τμήμα που ενώνει την Αιδηψό (χωριό) με το θέρετρο του Αγίου Νικολάου και δέχεται πληθώρα εποχουμένων, το να μετράς 70 λακκούβες σε μήκος 200 μέτρων, δείχνει αν μη τι άλλο αδιαφορία. Ούτε με τον γνωστό ανορθόδοξο τρόπο δεν έχει επισκευαστεί το συγκεκριμένο κομμάτι, για δε καινούριο ασφαλτοτάπητα δεν βλέπουμε κάποια θετική ενέργεια, αν κι ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε, επί δημαρχίας αείμνηστου Γιάννη Καραντζή.
  • Μια ακόμη υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, κος Γιάννης Κοτζιάς, για το συνδυασμό του ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Πρόκειται για τη φροντιστηριάρχη – καθηγήτρια, κα Σταυρούλα Σπίτσα με πλούσιο βιογραφικό, αφού το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό της έργο παίρνει άριστα.
  • Με οδηγό το περιστατικό στη Αγία Τριάδα Ευρυτανίας, όπου με εντολή Εισαγγελέα κατασχέθηκαν κοπάδια – γελάδων ελεύθερης βοσκής για ζημιές και αποπάτηση, ενώ εάν δεν παρουσιαστεί το πρόστιμο, ο ιδιοκτήτης τους θα ακολουθήσει δημοπρασία αυτών, κινούνται πολίτες της Αιδηψού.

    Εδώ το πρόβλημα βέβαια είναι με κοπάδια προβάτων, που περνάνε μέσα από κατοικημένους χώρους και ζημιές σε φυτά και συρματοπλέγματα, ενώ αφοδεύουν μπροστά στα σπίτια των μαινόμενων κατοίκων. Όλοι τους παραπέμπουν στην Υγειονομική Διεύθυνση, τώρα με το εν λόγω περιστατικό, ο Εισαγγελέας έχει το λόγο.

  • Στη Λουτρόπολη Αιδηψού βρέθηκε η σύζυγος του κου Κωνσταντίνου Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη , ανταποκρινόμενη με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση της Δημάρχου κας Λίνας Ευσταθίου, να απευθυνθεί στις γυναίκες του Δήμου, για να τις μιλήσει και να τις ευαισθητοποιήσει απέναντι στην ιατρική πρόληψη, που σώζει ζωές. Η ομιλία της έγινε στη συνεδριακή αίθουσα γνωστότατου πανελληνίως ξενοδοχείου SPA της λουτρόπολης, με θέμα : “Καρκίνος του μαστού, τι πρέπει να γνωρίζω”. Προηγήθηκε το καλωσόρισμα της κας Δημάρχου, παρουσία πολυπληθούς κοινού, για να ακολουθήσει από τη Διευθύντρια Κλινικής Ογκολογίας και Αποκατάστασης Μαστού, στο Μετροπόλιταν Τζένεραλ, κα Παζαΐτη, η ομιλία της. Μια ομιλία με αρχή, μέση και τέλος για τις πτυχές της ασθένειας, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία, με το μήνυμα ότι “τον καρκίνο δεν πρέπει να τον φοβόμαστε”.

                                                                                                                                                 Δημήτρης Μήτρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024