Εκδήλωση-επιτομή στο δημοτικό τραγούδι από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λιβαδειάς (φωτό)

Μια μοναδική εκδήλωση για το Δημοτικό τραγούδι παρουσίασε ο Χορευτικός Λαογραφικός Σύλλογος Λιβαδειάς στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Διοικητηρίου. Πλούσια σε μουσική, τραγούδια, χορούς αλλά κι ενδιαφέρουσες ομιλίες που κατάφεραν να υψώσουν γέφυρες με τους θησαυρούς της παράδοσής μας και τις γεμάτες θύμησες και αναφορές ρίζες μας. Ο πανεπιστημιακός Βασίλης Σερμπέζης, βοήθησε με την εισήγησή του […]

19 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Μια μοναδική εκδήλωση για το Δημοτικό τραγούδι παρουσίασε ο Χορευτικός Λαογραφικός Σύλλογος Λιβαδειάς στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Διοικητηρίου. Πλούσια σε μουσική, τραγούδια, χορούς αλλά κι ενδιαφέρουσες ομιλίες που κατάφεραν να υψώσουν γέφυρες με τους θησαυρούς της παράδοσής μας και τις γεμάτες θύμησες και αναφορές ρίζες μας.

Ο πανεπιστημιακός Βασίλης Σερμπέζης, βοήθησε με την εισήγησή του αλλά και με την εξαίρετη ερμηνεία του να κάνει τους ήχους γνώριμους…. οικείους. Ενώ, ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Γιώργος Κωτσίνης, με τη συνοδεία μιας υψηλών επιδόσεων ορχήστρας, μάγεψε το κοινό με το ταλέντο του.

Ο Δημήτρης Λάμπρου, δημοσιογράφος και συγγραφέας του δίτομου μυθιστορήματος «Ο σύντομος χειμώνας της Ληστοκρατίας», μίλησε για το ληστρικό τραγούδι, την προέλευση και τη διαμόρφωσή του μέσα στον χρόνο, για τις πολύπλευρες πτυχές του και βέβαια το κοινωνικό και πολιτικό αποτύπωμά του.

Πίσω από την επιτυχία της εκδήλωσης, τόσο σε γνωστικό όσο και σε ψυχαγωγικό επίπεδο, ήταν η πρόεδρος του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς και φιλόλογος στο επάγγελμα, Σοφία Κορογιάννου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024