Έκλεισε το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Λιδωρίκι, η εξυπηρέτηση μέσω ΑΤΜ

0

Από τις 8 Φεβρουαρίου έπαψε να λειτουργεί το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Λιδωρίκι, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα. Μια δυσάρεστη είδηση για τους κατοίκους αφού στη Δωρίδα δεν λειτουργεί άλλο υποκατάστημα Τράπεζας, παρά μόνο ένα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στο Ευπάλιο και ένα ΑΤΜ στην Ερατεινή της EUROBANK.

Όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης,»παρά τις απαραίτητες επαφές με κυβερνητικά στελέχη και με βουλευτές. Η απόφαση είναι ειλημμένη από την τράπεζα και δεν μπορεί να αλλάξει. »

Στη θέση του, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις θα λειτουργεί αργότερα ένα ΑΤΜ, ενώ παραμένει ανοιχτό -τουλάχιστον ακόμα- το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Για το Κατάστημα της Πειραιώς ο Γ. Καπεντζώνης, ανέφερε ότι «ήρθε πρόσφατα σε επαφή με τον περιφερειακό διευθυντή του ομίλου Πειραιώς και με τον Διευθυντή του υποκαταστήματος στην Άμφισσα Δημήτρη Ψιμούλη, οι οποίοι του τόνισαν πως αυτή τη στιγμή η τράπεζα δε σχεδιάζει κλείσιμο καταστημάτων. Άφησαν, όμως, ανοικτό το ενδεχόμενο να μην λειτουργεί επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά λιγότερες, πιθανότατα δύο με τρεις».

Προσπάθειες για να παραμείνει ανοιχτό έγιναν από την Δημοτική Αρχή, λόγω των μακρινών αποστάσεων που έχουν τα χωριά της ορεινής Δωρίδας από άλλα υποκαταστήματα σε αστικά κέντρα (Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Ναύπακτος) αλλά η Διοίκηση της Εθνικής παρέμεινε στο αρχικό σχέδιο της γενικής αναδιάρθρωσης.

Από παράγοντες της τράπεζας που ρωτήθηκαν δηλώθηκε ότι δεν μπορεί να κλείσουν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης τα καταστήματα σε Γαλαξίδι και Ιτέα λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης που παρουσιάζουν και για να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες επισκέπτες.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση