Η παραίτηση Θεοδώρου έδωσε στίγμα προεκλο(φα)γικό στο ΔΣ Λιβαδειάς

Την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου έκανε γνωστή στο σώμα ο επικεφααλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Θεόδωρος Θεοδώρου, διευκρινίζοντας ότι στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχει από τη θέση του ψηφοφόρου και μόνο. Αυτό συνέβη μόλις λίγες ώρες μετά τη συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι, όπου αποκάλυψε ότι ήταν κοινωνός μιας πρωτοβουλίας συνασπισμού των […]

20 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου έκανε γνωστή στο σώμα ο επικεφααλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Θεόδωρος Θεοδώρου, διευκρινίζοντας ότι στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχει από τη θέση του ψηφοφόρου και μόνο.

Αυτό συνέβη μόλις λίγες ώρες μετά τη συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι, όπου αποκάλυψε ότι ήταν κοινωνός μιας πρωτοβουλίας συνασπισμού των δυνάμεων της μειοψηφίας, για κοινή κάθοδο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς μεσολάβησε, αν δέχτηκε κάποιες πιέσεις όπως ψιθυρίζονταν και από ποιους, παρά μόνο ότι κάτι κλόνισε τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκε στη ζωή του, ο κ.Θεοδώρου ξάφνιασε άπαντες ζητώντας από την έναρξη της συνεδρίασης το λόγο.

“Στα τρία χρόνια συμμετοχής μου στο δημοτικό συμβούλιο” διευκρίνησε ” προσπάθησα να συμβάλλω στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας, βρίσκοντας πάντα τα σημεία που μας ενώνουν και ξεπερνώντας αυτά που μας χωρίζουν. Λόγοι όμως, έξω από τη λειτουργια του σώματος, που όμως ξεπερνούν τα όρια των αξιών που έχω θεσει στη ζωή μου, και πάντα θα τις υπηρετώ, με αναγκάζουν να υπόβαλλω στον πρόεδρο την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου”.

Ξαφνιασμένη δήλωσε η Γιώτα Πούλου, η οποία παίρνοντας πρώτη το λόγο, εστίασε στο ήθος και τη συναινετική φυσιογνωμία του παραιτηθέντα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ.Θεοδώρου, “απέδειξε σε αυτή την αίθουσα, αυτό που θα συμβεί στην επόμενη δημοτική διοίκηση, τι σημαινει απλή αναλογική, μακριά από πολιτικές και παραταξιακές βλέψεις.”

Αιφνιδιασμένος δήλωσε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αριστείδης Ρούσσαρης, παρά το γεγονός ότι την προηγουμένη μέρα ο κ.Θεοδώρου αποκάλυπτε ότι διατηρεί ανοιχτούς διαύλους μαζί του, για το συμμετοχικό αυτοδιοικητικό σχήμα που κυοφορούνταν.

Ο Γιώργος Ζιώγας, ως επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, αλλά κι ένας εκ των συνδαιτυμόνων της συμμαχικής πρωτοβουλίας, ζυγίζοντας καλά τα λεγόμενά του επέλεξε να κάνει τη δική του σύσταση, εν μέσω ανακοίνωσης: “έπειτα από την ανακοίνωση παραίτησης του συναδέλφου, θα ήθελα να καλέσω όλους τους συναδέλφους που θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, αυτοί που είναι εντός κι εκτός αιθούσης, να υπάρχει σεβασμός προς τους συνυποψήφιούς τους και να απομονώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που απειλούν τις αρχές και τον σεβασμό των υπολοίπων”.

Αφορμής δοσείσης, ο κ.Ρούσσαρης απογείωσε το προεκλογικό κλίμα με το να θέσει ζήτημα ασυμβίβαστου για την αντιδήμαρχο Αικατερίνη Κοσκοβόλη, που θα είναι υποψήφια Βουλευτής, ρωτώντας τη δήμαρχο αν έχει ζητήσει την παραίτησή της.

Η Δήμαρχος επικαλούμενη τις νομικές γνώσεις του κ.Ρούσσαρη διευκρίνησε όι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο αλλά επειδή το ερώτημα αφορούσε το ηθικόν της υπόθεσης, δεσμεύτηκε ότι θα το συζητήσει με την Αντιδήμαρχο, η οποία παραμένει στη θέση της γιατί δεν της έχει ζητήσει παραίτηση.

Σε αντίθεση με τον κ.Θεοδώρου, η κ.Κοσκοβόλη παραδέχτηκε ότι θα είναι πράγματι υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ. όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές αλλά δεν σκέφτεται ούτε την παραίτηση ούτε να παρακολουθήσει τις αυτοδιοικητικές ως θεατής. Όπως δήλωσε “εάν οι Εθνικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβρη, εγώ πιθανόν να θελήσω να είμαι σε συνδυασμό, προκειμένου να κατοχυρώσω μια θέση δημοτικής συμβούλου στο ΔΣ Λιβαδειάς. Το έχουν κάνει πάρα πολλοί συνάδελφοι και έχουν όλοι τη δυνατότητα αυτή”.

Για να καταλήξει με σαφείς αιχμές κατά όσων άφηναν περιθώρια απομάκρυνσής της “Εάν υπάρχει προβληματισμός από τις μειοψηφικές παρατάξεις, από τη Δήμαρχο πόσο μάλλον, σημαίνει ότι κάποιος δεν με θέλει στο συνδυασμό του” κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024