Βασιλαντωνόπουλος: “Έχουμε βελτιώσει πολύ την εικόνα μας με τον Χάβο”

Συνέντευξη παραχώρησε ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος κατά την παρουσία του στην εκπομπή “Replay” με τους Μιχάλη Τσόχο και Βασίλη Σαμπράκο . Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία: Για το τι παρατηρεί στα παιχνίδια Champions League: «Πλέον βλέπουμε πως και οι πλάγιοι μπλακ συμμετέχουν στο επιθετικό παιχνίδι της κάθε ομάδας. Είναι επιθετικοί και αμυντικοί […]

20 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Συνέντευξη παραχώρησε ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος κατά την παρουσία του στην εκπομπή “Replay” με τους Μιχάλη Τσόχο και Βασίλη Σαμπράκο .

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία:

Για το τι παρατηρεί στα παιχνίδια Champions League: «Πλέον βλέπουμε πως και οι πλάγιοι μπλακ συμμετέχουν στο επιθετικό παιχνίδι της κάθε ομάδας. Είναι επιθετικοί και αμυντικοί ταυτόχρονα. Εξελίσσεται πολύ το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε τις διαφορές και όσο περνούν τα χρόνια, τα σύγχρονα μπακ πρέπει να συμμετέχουν και στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας».

Για το αν του δίνεται αυτή η ευκαιρία στη Λαμία: «Όταν μια ομάδα επιτίθεται πιο συχνά είναι λογικό οι μπακ να ανεβαίνουν περισσότερο. Και η Λαμία παίζει επιθετικό και καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν αρκετές φάσεις στα παιχνίδια, που ανεβαίνω. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο, βέβαια, και το πλάνο που έχουμε καταστρώσει».

Για το τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι της Λαμίας με τον Μάκη Χάβο: «Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα και φαίνεται στο γήπεδο. Παίζουμε πιο επιθετικά, έχουμε δώσει μεγάλη βάση στο κράτημα της μπάλας, που είναι πολύ σημαντικό. Όταν δεν έχεις τη μπάλα θα τρέξεις περισσότερο, θα κουραστείς και θα μειωθεί η απόδοσή σου. Έχουμε βελτιώσει πολύ την εικόνα μας γενικά, αλλά κυρίως σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε τον τρόπο να επιτιθέμεθα με περισσότερους τρόπους».

Για τους στόχους που έχουν διαμορφωθεί: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη, κόντρα σε αντίπαλο με ίδιους στόχους. Ο στόχος μας ήταν από την αρχή να πετύχουμε γρήγορα τη σωτηρία. Αυτό το ματς που πέρασε ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Ήταν παραπάνω από τρεις πόντοι και για την ψυχολογία μας και στη βαθμολογία. Το επόμενο ματς με την ΑΕΛ είναι επίσης πολύ σημαντικό, γιατί και αυτή έχει τους ίδιους στόχους».

Για τη ζωή στη Λαμία: «Ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα, την στηρίζει. Είναι δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και εκτός έδρας. Προσπαθούν να μας στηρίξουν για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ζωή είναι όπως σε κάθε επαρχία».

Για την πιθανότητα επιστροφής του στην ΑΕΚ: «Προς το παρόν κοιτάζω την ομάδα μου. Να πετύχει τον στόχο που έχει τεθεί από την αρχή. Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια. Θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε ικανοί και το έχουμε δείξει. Μέσα από την ομάδα θέλω κι εγώ να βελτιώνομαι, ώστε να είμαι έτοιμος και θα δούμε μελλοντικά τι θα γίνει».

Για το ρόστερ της Λαμίας: «Σε σχέση με πέρυσι έχουμε προσθήκες και αφαιρέσεις. Φέτος έχουμε παίκτες που έχουν δείξει την αξία τους με την καριέρα που έχουν κάνει, έχουν δώσει τεράστια ώθηση στην ομάδα. Είναι πολλοί που έχουν ανεβάσει πολύ το επίπεδό της ομάδας. Στην αρχή δεν μας βγήκαν τα παιχνίδια, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε το στιλ μας και παίζουμε το ίδιο ελκυστικό ποδόσφαιρο τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024